Hronika

Uslovne kazne farmaceutima za podmićivanje lekara Vojne bolnice

Trojica predstavnika farmaceutskih kuća, u okviru postupka koji se vodi zbog podmićivanja petorice lekara niške Vojne bolnice, osuđeni su u Višem sudu u Nišu na uslovne zatvorske kazne, a jedan radnik farmaceutske kuće dobio je kaznu kućnog zatvora.

Oni su osuđeni na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koje su sklopili sa Višim tužilaštvom u Nišu, jer su u više navrata lekarima davali mito da bi pacijentima prepisivali proizvode farmaceutskih kuća u kojima su radili. Sporazume sa tužilaštvom zaključili su P.N, M.S, K.R. i P.D, dok krivicu nije priznao samo Ž.B.

Krivični postupak protiv lekara vodi se odvojeno.

Da podsetimo, zbog sumnje da su počinili krivična dela primanja mita, davanja mita ili zloupotreba službenog položaja, pripadnici Vojno bezbednosne agencije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu i vojnom policijom uhapsili su 26. decembra 2016. godine petoricu lekara Vojne bolnice u Nišu kao i četvoricu direktora preduzeća koja se bave trgovinom ortopedskim pomagalima, lekovima i suplementima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com