Video

Usled poplave na Paliluli oštećeno blizu 60 objekata (VIDEO)

Zbog velikih padavina, koje su pre nekoliko dana zadesile Niš, poplavljeno je blizu 60 objekata na teritoriji opštine Palilula, rekao je za Niške Vesti predsednik ove opštine Aleksandar Ždrale.

Ždrale je dodao da su poplavljeni bili čak i objekti u brdskom delu opštine Palilula.

“Naše je da odgovorimo svim potrebama stanovnika i da im pomognemo”, poručio je Ždrale.

Opština Palilula, postupila je po naredbi gradonačelnika, formirala je komisiju od komunalnih inspektora koja izlazi na lice mesta i popisuje sve što je oštećeno.

“Formiramo taj predmet i upućujemo gradskoj komisiji čiji su članovi iz građevinske struke, elektro struke i ostalih potrebnih struka, koji imaju odgovarajuće licence i koji procenjuju šta je i do koje mere. Shodno tome, po izveštaju te komisije, odrediće se i nadoknada ugroženim stanovnicima za nihove uređaje i stambene objekte”, izjavio je Ždrale.

Najčešće su, dodaje, poplavljeni podrumi, prizemlja, pomoćni objekti.

“Šteta će se nadoknaditi, ali opet ponavljam, po izveštaju gradske komisije koja treba da proceni sve to”, ističe Ždrale.

Nevreme je i na putevima nanelo štetu.

“Sami građani izbacuju iz svojih objekata mulj i talog sav koji je ušao. Javna komunalna preduzeća našeg grada će sve to da počiste i da izvrše dezinsekciju i deratizaciju, tzv. hemijsko tretiranje svih površina, računajući i stambene objekte”, kazao je Ždrale.

On je na kraju dodao da se nada da će u vrlo kratkom vremenskom roku otkloniti sve probleme koji su se desili.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Da li su gosp. Ždrale i ostali u našoj opštini, zaboravili da u ulici Zdravke Vučković žive ljudi, koji isto sve plaćaju kao i ostali građani. Žalimo se na ulicu koja je još malo pa neupotrebljiva. Puna rupa, i nanosa. Započeta dogradnja i rekonstrukcija pre više godina, i stalo se. Sve okolne ulice su sređane, samo je naša katasrtofa, za pešake i vozila i to dugi niz godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com