Društvo

Uskršnja čarolija u vrtićima Pčelice

„Praznična čarolija, uskršnje radosti i dečji osmesi u vrtićima predškolske ustanove Pčelica od prošle nedelje najavljuju najradosniji hrišćanski praznik Uskrs.

Sreća mališana, osmesi i radost na licima malih i velikih pčelica, vredne ručice i kreativni roditelji i vaspitači je slika vrtića ovih dana, a tako će biti i ove nedelje, najavila je Svetlana Mitić, direktorka ustanove Pčelica, uskršnje aktivnosti.

„U svim vrtićima organizovane su uskršnje radionice sa roditeljima na kojima sa maštovitim malim pčelicama boje jaja i pripremaju prazničnu dekoraciju za obogaćivanje prostora u kojem borave deca, a rezultat rada vrednih i kreativnih mališana biće predstavljen na uskršnjim izložbama u vrtićima”, kaže direktorka Mitić i naglašava da će centralna uskršnja izložba dečjih radova biti organizovana u vrtiću Cvrčak u sredu, 4. aprila u 10 sati.

Foto: PU Pčelica

„U sklopu uskršnje čarolije koju organizuje predškolska ustanova Pčelica, 5.aprila u četvrtak u sali Simfonijskog orkestra u 19 časova počeće svečani uskršnji koncert hora Zlatne pčelice pod dirigentskom palicom Ivane Đurđanović Filipović, gost koncerta biće glumac Stefan Mladenović, a članove hora pratiće na klaviru profesor Miloš Gavrilović. Voditelj svečanog uskršnjeg koncerta biće Aleksandra Pavlović, glumica niškog Pozorišta lutaka”, ističe Mitićeva i poziva javnost da posete izložbu i koncert i uživaju u dečjem doživljaju Uskrsa.

Foto: PU Pčelica

„Naša deca su prezadovoljna, mnogo se radilo i još više će se raditi, ne samo ovih dana, nego tokom cele godine”, kaže direktorka Mitić ponosna na vaspitače, ali i roditelje mališana koji su se uvek odazvali i bili učesnici svih akcija predškolske ustanove.

Foto: PU Pčelica

Mitićeva dodaje da, osim obavljanja svakodnevnog vaspitno-obrazovnog rada u vrtićima sa decom svih uzrasta, vaspitači posebnu pažnju poklanjaju razvoju dobrobiti deteta stvarajući podsticaje da razvijaju svoje kapacitete, proširuju iskustva i izgrađuju saznanja o sebi, drugim ljudima i svetu.

„Humanitarne akcije, građenje odnosa sa porodicom, drugim delovima u sistemu obrazovanja, školama, institucijama kulture, zdravstva, socijalne zaštite, lokalnom samoupravom su misija ustanove”, ističe direktorka Mitić zahvaljujući se svim predstavnicima lokalne samouprave i javnim preduzećima koji pomažu Pčelici da ostvari svoje primarne delatnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com