Kultura

USKORO! “Zona Zamfirova drugi deo”, Zone i Mane dve godine nakon venčanja

Premijera dugoočekivanog ostvarenja “Zona Zamfirova drugi deo” zakazana je za 24. januar u Beogradu. Lepu Zone igra Brankica Sebastijanović, dok je uloga Maneta pripala Milanu Vasiću. Pretpremijere počinju od 18. januara, a u zemljama Evropske unije od 26. januara. Režija je, ovog puta, poverena Jugu Radivojeviću a producenti su Pink international i “Vrati se Zone”.

Skoro 15 godina nakon što je ekranizovana velika ljubavna saga, scenaristi Ivana i Miroslav Mitić napisali su nastavak  priče o Zoni i Manetu o njihovom braku dve godine nakon venčanja.

Radnja filma smeštena je između 1905. i 1908. godine, a producent filma Miroslav Mitić, u čijoj produkciji je realizovana i prva Zona Zamfirova, ističe da je “kroz  ljubavnu priču dočarana lepota naše zemlje u tom periodu.”

U filmu se pojavljuju i glumačke zvezde poput Ljiljane Stjepanović, Ljiljane Dragutinović, Tanje Bošković, Milana Laneta Gutovića, Nikole Ristanovskog, Ivana Bekjareva, Branka Đurića, Milana Kalinića, Stefana Buzurovića, Ive Stefanović i drugih.

Da podsetimo, film Zona Zamfirova iz 2002. godine, rađen je po motivima romana Stevana Sremca i smešten u ambijent Niša s kraja 19. veka.

Zamišljen je  veoma ambiciozno, a gledanošću i zaradom prevazišao je sva očekivanja i, po nekim izvorima, postao najgledaniji srpski film svih vremena. U tom filmu Maneta je igrao Vojin Ćetković, a Zonu Katarina Radivojević. Režirao je Zdravko Šotra, deo filma snimljen je u niškoj Tvrđavi, a muziku su pisali “Galijaši” – Nenad i Predrag Milosavljević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com