Društvo

Uskoro vrtić u Medoševcu

Pošto je Novak Đoković Fondacija podržala otvaranje dečjeg obdaništa u Medoševcu, roditelji mališana iz ovog naselja uskoro neće više morati svoju decu da vode u predškolske ustanove kilometrima daleko, jer će za potrebe vrtića biti rekonstruisan deo OŠ „Milan Rakić“.

To je ozvaničeno u Gradskoj kući potpisvanjem ugovora između Fondacije” Novak Đoković”, Grada Niša i predškolske ustanove ”Pčelica”.

Ugovor je u ime Grada Niša potpisao zamenik gradonačelnika prof.dr Miloš Banđur, dok su ispred fondacije „Novak Đoković“ i ustanove “Pčelica” ugovore potpisali Gorana Džudža Jakovljević i Zoran Jonić.

Potpisivanje ugovora u Gradskoj kući

Reč je o jednom od mnogobrojnih projekata koji se sprovode u 20 gradova i opština Srbije i koji su izabrani na konkursu u periodu od 20. novembra do 20. decembra prošle godine.

Izgled budućeg vrtića u Medoševcu

Niški projekat podrazumeva adaptaciju deo zgrade Osnovne škole “Milan Rakić”, koju đaci godinama ne koriste i predviđen je za smeštaj oko 120 dece od tri do šest godina iz Medoševca i okoline.

Biće renovirane tri radne sobe, distributivna kuhinja, sobe za izolaciju i vaspitače, kao i toaleti. Ukupna vrednost donacije je 7,7 miliona dinara.

Izgled budućeg vrtića u Medoševcu

Među prvima projektima koji će do proleća biti završeni u Srbiji, zahvaljujući fondaciji Novak Đoković, je i vrtić u Medoševcu.

“Udruženje građana “Pravi korak” iz Niša kontaktiralo nas je sa predlogom da im pomognemo i otvorimo vrtić u njihovoj opštini. Važno je da smo prepoznali problem ljudi koji žive u ovom naselju koje broji veliki broj dece predškolskog uzrasta koja nemaju vrtić. Budući vrtić u Medoševcu biće pravi primer dobre prakse kroz koju je udruženje građana uključilo mesnu zajednicu, lokalnu samoupravu i osnovnu školu koja je ustupila svoju staru zgradu”, rekla je Gorana Džudža Jakovljević.

“Želimo da se zahvalimo Gradskoj opštini Crveni Krst koja nas je u svemu podržala u toku priprema projektne dokumentacije i svih potrebnih dozvola i saglasnosti, PU „Pčelica“ koja će preuzeti ovaj objekat na korišćenje, kao i gradonačelniku gospodinu Darku Bulatoviću”, istakao je Igor Stanković ispred Udruženja “Prvi korak”.

Grad Niš ulaže maksimalne napore da za decu u niškim vrtićima obezbedi najbolje uslove za odrastanje, rekli su čelnici grada.

“Verujem da će radovi biti završeni prema svim predviđenim rokovima i da ćemo umesto starog, oronulog i napuštenog prostora vrlo brzo dobiti moderan i kompletno opremljen vrtić, gde će dominirati dečja graja i igra“, istakao je gradonačelnik Niša.

Ustanova “Pčelica” ima obavezu prema deci i njihovim roditeljima, ali i prema okruženju, da pokreće promene pokreće i zahvaljujući donaciji Fondacije, deca iz Medoševca će dobiti priliku da budu deo predškolskog vaspitanja i obrazovanja, koje postavlja uslove za integrativan pristup razvoju sve dece, rekao je direktor ove ustanove, Zoran Jonić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com