Virus KoronaZdravlje

Uskoro vakcinacioni punkt i u Oficirskom domu

ODLIČAN ODZIV STANOVNIŠTVA ZA IMUNIZACIJU U UKC NIŠ

Na tri vakcinaciona punkta formirana u niškom Univerzitetskom kliničkom centru do sada je vakcinu je primilo preko 700 građana Niša i okoline, što je prema rečima nadležnih u epidemiološkoj službi ustanove odličan odziv. Navode i da je izuzetno značajno, posebno za UKC Niš, kao najveću zdravstvenu ustanovu tercijarnog tipa u regionu, to da je imunizacija protekla bez ikakvih problema i da je organizacija bila besprekorna.

Prema rečima direktora ove zdravstvene ustanove profesora dr Zorana Perišića pripremaju se punktovi za vakcinisanje građana i u Oficirskom domu.

“Punktovi u Oficirskom domu se upravo sada pripremaju u njemu će biti devet naših ekipa. Inače, za to smo dobili dozvolu sanitarne i zdravstvene inspekcije. Za sada se građani vakcinišu koneskom vakcinom”, kazao je Perišić.

Oficirski dom; Foto: V. M.

Kao što je i bilo planirano, gotovo svi građani Niša i okoline, koji su se putem E- uprave prijavili za imunizaciju vakcinom protiv zarazne bolesti Covid-19, kineske kompanije “Sinofarm”, vakcinisali su se na nekom od punktova niškog Univerzitetskog kliničkog centra, a sam proces vakcinacije tekao je po planu, tačno na vreme i po unapred utvrđenom rasporedu. Ono što je bitno, ističu lekari, jeste da ni juče ni danas, nije bilo neželjenih reakcija kod vakcinisanih građana.

U Upravi UKC Niš, istakli su, da se otvaranjem novih punktova u toj ustanovi, ali i drugim bolnicama širom Srbije, svim građanima, pruža mogućnost da se što veći broj njih, što pre vakciniše i time, zahvaljujući državi, koja svakodnevno obezbeđuje nove količine doza cepiva, doprinesu borbi za gašenje epidemije koronavirusa u našoj zemlji.

Foto: V.P.

Podsećanja radi, prema uputstvu Ministarstva zdravlja, u UKC Niš, formirana su 3 vakcinaciona punkta, koja su bila raspoređena u Stoma centru pored stare zgrade hirurgije, u prostoru Centra za medicinsku biohemiju i u zgradi Centra za zaštitu mentalnog zdravlja. Tim povodom, formirano je 20 timova, koji će i ubuduće obavljati vakcinaciju, registraciju i upis u elektronsku bazu podataka, sve vreme dok traje imunizacija stanovništva i dok bude bilo potrebe za to.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com