Društvo

Uskoro uspostavljanje saradnje Niša i Bizerte

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sastala se danas u Gradskoj kući sa  Njegovom ekselencijom ambasadorom Tunisa Seifom Alahom Redžepom i potvrdila rešenost da Niš i tuniski grad Bizerta uskoro potpišu Sporazum o saradnji.

U Bizerti se nalazi najveće srpsko groblje gde počivaju pripadnici Prvog puka niških rezervnih trupa iz Niša i okoline, učesnici Prvog svetskog rata.

“Bilo je tu mnogo ideja kao potencijalnih mogućnosti,da i naš aerodrom bude centar za sve turiste, koji ne bi samo dolazili u Niš i Srbiju, nego i u Severnu Makedoniju i zemlje regiona. Da se o tome razgovara na višem državnom nivou i da sa tim je upoznato Ministarstvo spoljnih poslova koje daje podršku ovom delu Srbije da podignemo tu međunarodnu saradnju sa gradovima koji se otvaraju ka nama kao gradu i zemlji”, izjavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Njegova ekselencija, istakao je dobru poziciju Niša kao saobraćajnog čvorišta i mogućnost da Tunižani koriste naš aerodrom za posete Srbiji i zemljama u regionu.

“Inicijativa za uspostavljanje saradnje između Niša i Bizerte krenula je od Asocijacije potomaka vojnika iz Prvog svetskog rata, zato što je veliki broj vojnika odlazio na lečenje u Bizertu. Tamo se nalaze i dva najveća groblja srpskih vojnika”, pojašnjava.

Ističe da je Ambasada prepozanala važnost Grada koji je strateški veoma značajan. U našem gradu trenutno boravi nekoliko grupa iz Tunisa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com