Društvo

Uskoro tender za nastavak gradnje studentskog doma

Direktor Studentskog centra Rade Rajković rekao je da će krajem nedelje biti poznat datum raspisivanja tendera za nastavak izgradnje studentskog doma kod Elektronskog fakulteta.

Izgradnja tog doma počela je još pre deset godina, ali su radovi zastali pre pet godina, nakon što je izgradjeno šest spratova.

“Krajem nedelje imaćemo sastanak u Ministarstvu prosvete i tada će biti saopšten datum raspisivanja tendera. Očekuje da tender za izbor izvođača radova bude raspisan u naredne dve nedelje, a da radovi krenu za otprilike dva meseca. Sredstva za nastavak radova su obezbedjena i prema predračunu za to će biti potrebno nešto više od 92 miliona dinara”, rekao je Rajković.

On je kazao da bi gradjevinski radovi na studentskom domu trebalo da budu završeni do kraja godine, s tim što bi se uporedo radilo na pripremama za obezbedjivanje sredstava i raspisivanje tendera za opremanje doma.

Rajković je rekao da će novi dom imati 11 spratova i 11.000 kvadrata, a u njemu će biti mesta za oko 400 studenata.

Prvu fazu radova završilo je preduzeće “Tončev gradnja”, a zastoj je nastao usled kašnjenja isplate firmi “Put inženjering” za nastavak radova, zbog čega je ta firma tužila Ministarstvo prosvete.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com