Društvo

Uskoro renoviranje javnih toaleta u Nišu

Javni toaleti, ispod tvrđavskog mosta i u parku Čair, do aprila bi trebalo da budu kompletno renovirani.

Za tu namenu grad je opredelio nešto više od pet miliona dinara.

Sva papirologija je završena, ugovori su potpisani, a posao bi trebalo da počne narednih dana.

Kompletan administrativni deo zajedno sa postupkom javnih nabavki je sproveden i ugovori su potpisani. Ovih dana se očekuje početak radova, istovremeno i ispod Tvrđavskog mosta i u parku Čair. Rok je 60 dana, posle čega kreću novi projekti i renoviranje ostalih gradskih javnih toaleta“, kažu iz gradskog rukovodstva.

U Nišu je u funkciji sedam javnih toaleta, ali nisu u najboljem stanju.

Foto: S.P.

Jedan od najstarijih nalazi se iza Narodnog pozorišta i u izuzetno je lošem stanju. U upotrebi su davno prevaziđeni čučavci, pisoari nisu u funkciji, a nema ni sredstava za higijenu.

Foto: S.P.

Najmlađi i najmoderniji je toalet na Trgu Kralja Aleksandra. Opremljen je liftom i prilagođen osobama sa invaliditetom i jedini koji ima toplu vodu, ali sredstava za higijenu gotovo nikada nema.

Foto: S.P.

Toalet u Tvrđavi iza galerijskog prostora Paviljona 77, renoviran je pre nešto više od šest godina.

Foto: S.P.

U parku Svetog Save postoji mobilni toalet koji je u solidnom je stanju, osim što često fale sredstava za higijenu. U funkciji je i javni toalet u Niškoj Banji.

Foto: S.P.

Osmi javni toalet, na koji su Nišlije zaboravile, konstruisan poput onog iza Narodnog pozorišta, je toalet na Trgu Mije Stanimirovića u blizini Apelacionog suda. Decenijama je zatvoren, pa mlađe generacije ni ne znaju da uopšte postoji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button