Sport

Uskoro počinje zvanična prodaja karata za utakmicu Srbija – Belgija

U Gradskoj kući danas je održan pripremni sastanak za organizovanje utakmice za kvalifikacije na Svetsko prvenstvo košarkaških reprezentacija Srbije i Belgije koja će se održati 3. jula 2022. u niškom „Čairu“.

Dušan Projović potpredsednik KSS istakao je veliku čast što će Niš ponovo biti domaćin sportskog spektakla i da će reprezentativci tokom pripremne faze boraviti u Nišu.

Reprezentacija Srbije će 30. juna igrati u Rigi protiv reprezentacije Letonije, a put Letonije krenuće sa niškog aerodroma.

Projović poziva sve ljubitelje košarke da dođu i podrže reprezentacije u najvažnijoj utakmici, a da Grad Niš kao dobar domaćin zaslužuje ovakve velike manifestacije.

Dejan Damjanović, menadžer međunarodnih takmičenja Košarkaškog saveza Srbije kazao da je jako važno za sam Niš, ali i Košarkaški Savez što će naš Grad posle deset godina biti domaćin muške seniorske zvanične utakmice.

“Imali smo nameru da utakmice ovakvog tipa izmestimo iz Beograda i građani širom Srbije mogu da vide reprezentaciju u posebno ovakoj važnoj utakmici. Verujem da će biti dobar odziv građana Niša. Mi ćemo u narednih nekoliko dana objaviti zvaničnu prodaju ulaznica. Gledaćemo da određeni kontigent ulaznica bude dostupan svima i pristupačan kako svi mogli da dođu. Bićemo maksimalno skoncentrisani da utakmica protekne kako treba počevši od samog Saveza, Dvorane i svih koji će biti uključeni”, kazao je Damjanović.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski je takođe pozvala sve Nišlije da se pridruže da svi zajedno bodre košarkaše.

“Posebno se radujem što će naši reprezentativci biti u našem Gradu od 26. juna i što ćemo ponovo biti domaćini reprezentacija. Ovo je generalna proba za ono što nas očekuje nešto kasnije , a to su pripreme za juniorsko prvenstvo koje će takođe biti ovde održano, kao i za dolazak juniorske reprezentacije naredne godine. Nadam se da će atmosfera biti kao za vreme Kupa Radivoja Koraća i da pokažemo koliko volimo košarku iako mnogi kažu da nismo Grad košarke ,već grad rukometa ili nekih drugih sportova”, završava Sotirovski.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo će se odigrati naredne godine od 25. avgusta do 10. septembra u tri azijske države.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com