Društvo

Uskoro početak radova na Somborskom Bulevaru koji će se spajati sa Bulevarom Heroja sa Košara

Gradonačenica Niša najavila je radove već početkom narednog meseca na Somborskom Bulevaru iz pravca Panteleja koji podrazumevaju povezivanje sa Bulevarom Nikole Tesle i Bulevarom heroja sa Košara. Na taj način će se rasteretiti saobraćaj u Jagodin Mali, kaže Sotirovski.

 

“Već sredinom narednog meseca bi trebalo da stigne građevinska dozvola da otvorimo radove na Somborskom Bulevaru i da povežemo ova dva kraja grada, a da ljudima koji su kupili stanove na prosotru današnje Ardije takođe omogućimo dobru saobraćajnicu”, istakla je.

Prema njenim rečima, kada se steknu uslovi i država pomogne finansijski, počeće i izgradnja stanova za snage bezbednosti na samom ulazu u naselje Ardija.

“Najverovatnije će radovi početi kada se završe radovi u naselju Stevan Sinđelić gde se takođe grade stanovi za pripadnike snaga bezbednosti”, rekla je Sotirovski ne precizirajući rokove.

Podsetimo, Austrijska kompanija Supernova uskoro će početi da gradi ritejl park blizu naselja Ardija, gde je već pre nekoliko godina kupila zemljište.

Reč je o šoping centru nalik Stop šopu koji će biti blizu budućih stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Kako je ranije najavljivano Supernova MTК Centar u svom vlasništvu ima zemljište na kome treba da se gradi objekat površine 16 500 m2. Grad će prema najavama gradonačelnice uskoro krenuti u razminiranje prostora. 

“Mislim da će ovaj čitav kraj da oživi, nas posebno raduje što je ovo jedna vrsta ulaza u grad Niš, posebno ćemo da obratimo pažnju na uređivanje kružnog toka na koji ovaj Bulevar izlazi”, završava Sotirovski.

Da podsetimo, atarski put u naselju „Ardia“ u Panteleju ustupljen je državi, a upravo na toj lokaciji gde je nekada bilo vojno strelište kod kasarne „Pantelej“ gradiće se 2000 stanova za pripadnike službi bezbednosti. Kako su ranije pojasnili predstavnici grada put koji je u vlasništvu grada išao je kroz strelište, a odlukom odbornika on je samo vraćen državi. Tada je najavljeno da će se u izgradnju krenuti kada se završi kompletno razminiranje tog područja, ali i arheološke pretrage.

Kuda nas vodi Pantelejski bulevar?

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Ovo je dobra vest, takodje trebalo bi parcelisati i praviti ulice na brdu Vinik koji je izuzetna lokacija i mogao bi biti novo ekskluzivno naselje u Nisu s obzirom da ima pogled na ceo grad i odlicnu poziciju da bude povezan sa Somborskim bulevarom i Bulevarom Nikole tesle kao i Komrenom

  2. Odlična vest doći će do rasterećenja nekih ulica. Ali moram da se osvrnem da neko iz grada od zvanične vlasti mora da povede računa o krpljenju ulica u gradu trenutno na trošarini prelaz preko pruge čisto bacanje para , jer se pripremni radovi ne izvode kako treba ostavljate milion zakrpa na deonici od 100 metara sramota je da to niko iz gradske vlasti ne vidi i ne spreči. Lično sam gledao kako se na bulevaru Nemanjića krpe rupe preko pune lišća i prašine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com