Društvo

Uskoro! Pedeset kamera za bezbedniji Niš

Grad Niš uskoro dobija bezbednosne kamere u centralnim delovima grada, iz niške Policijske uprave kažu da će one povećati bezbednost a policijskim službenicima one će pomoći da lakše sankcionišu počinioce krivičnih dela.

U pitanju je projekat koji Grad Niš sprovodi sa Telekomom Srbije i PU Niš na nosi naziv “Bezbedan grad”.

“Biće postavljeno prvo 50 kamera u najfrekfentnijim delovima grada. Ne bih da licitiram sa vremenom ali za mesec dva ove kamere trebalo bi da počnu da rade. Ove kamere će pomoći da naši pripadnici lakše sancionišu počinioce krivičnih dela”, rekao je za NTV Ninoslav Mitić, načelnik Policijske uprave Niš tokom održavanja jedne od tribina koje su organizovane kao deo usvajanja strategije bezbednosti grada.

Odžano je do sada šest javnih tribina u različitim delovima grada, do kraja godine će ih biti još. Na ovim tribinama gradonačelnik Darko Bulatović i načelnik PU Ninoslav Mitić, razgovaraju sa Nišlijama na temu bezbednosti u njihovom delu grada.

Prvi put ove kamere spomenute su još krajem septembra prošle godine kada su to novinari prokomentarisali kao dolazak “Velikog brata” u grad na Nišavi.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com