Društvo

Uskoro novi tender za gradnju bazena u Dušniku

Predsednik opštine Gadžin Han Milisav Filipović rekao je da bi novi tender za izgradnju bazena u Donjem Dušniku trebalo da bude raspisan u prvoj polovini jula.

 

„Radili smo reviziju projekta, odnosno promenu predračuna i projektne dokumentacije zato što je došlo do velikih promena cena u odnosu na 2018. godinu kada je projekat rađen“, izjavio je Filipović.

On je rekao da, ukoliko bude prilike, odnosno ukoliko tender bude završen do jeseni, odmah krenuti izgradnja bazena.

Pripremni radovi na izgradnji bazena počeli 20. marta i radove je izvela opština, jer izvođač po projektu, nije bio dužan da uradi.

Samo nekoliko nedelja nakon što su počeli pripremni radovi, po EU projektu koji opština Gadžin Han realizuje sa bugarskom opštinom Kostin Brod, raskinut je ugovor sa izvođačem radova.

Filipović je ranije rekao da je ugovor sa izvođačem morao da bude raskinut po zahtevu bugarskog partnera.

„Oni su dva puta raspisivali tender koji je identičan našem, a nije im se javio ni jedan izvođač radova zbog rasta cena koje nisu samo kod nas, nego u celom svetu. Zato smo morali da raskinemo ugovor, jer cene u građevini koje su iz 2018. godine i danas nisu iste“, objasnio je Filipović.

Evropska unija finansira izgradnju bazena u Dušniku sa 360.000 evra, što predstavlja 60 odsto vrednosti investicije, a preostalih 40 odsto sredstava biće obezbeđeno iz budžeta oštine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com