Društvo

Uskoro novi parking u centru grada

Podzemna garaža koja se nalazi u Poslovnom centru „Ambasador“ mogla bi za najmanje dva meseca da bude dostupna građanima, korisnicima parkiranja u samom centru grada, kazao je Dejan Dimitrijević, direktor JKP „Parking servis“.

 

„Prošlog meseca  dobili smo saglasnost protivpožarnih vlasti što je jako važno za upotrebu podzemne garaže, a krenuli smo i sa adaptacijom. Dobili smo i posebno brojilo što je, takođe,  presudno za puštanje garaže u rad. Postavili smo sistem za naplatu i kontrolu parkiranja sa video nadzorom“, kaže Dejan Dimitrijević.

U narednih mesec  dana radiće se na saniranju prostora, odnosno sređivanju kome je prethodilo rušenje nekih pregrada po nalogu građevinske inspekcije.

„To je trajalo dugo i malo je usporilo proces opremanja ove podzemne garaže. Bilo je  na tom prostoru dosta pregrada i građevinskih nelegalnih objekata koji su srušeni u  prethodnom periodu. Sada je potrebno adaptacija celog prostora.  Kračenje, sređivanje i  privođenje nameni ovog parkinga sledi u naredna dva meseca. Bitno je da smo konačno počeli sa adaptacijom i očekujemo da ova garaža uskoro bude stavljena u funkciju, odnosno da bude dostupna  našim građanima i korisnicima parkiranja u najužem gradskom jezgru“, kaže Dimitrijević.

Podzemna garaža u PC „Ambasador“, kapaciteta 50 mesta, služila je do sada za parkiranje automobila republičkih inspekcijskih službi koje su uz saglasnost Grada Niša koristile taj prostor.

On je dodao da deo dobiti koje to preduzeće ostvaruje vraća u budžet grada. Istako je da gubitke nisu imali ni u prethodnoj godini ni sada pa mogu da vrate dobit.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com