Društvo

Uskoro novi parking kod pijace Boško Buha

Parkiranje „na četiri migavca“ na kolovozu i vanpijačna prodaja na trotoaru kod pijace Boško Buha odlazi u prošlost. Na predlog građana koji žive u okolini, gradi se parking i staza za pešake.

Na ovaj način biće obezbeđeno 18 parking mesta koja će biti u sitemu naplate, što će doprineti bezbednijem saobraćaju i većem komunalnom redu u ovom delu Bulevara Nemanjića.

„Grad je dao saglasnost da se na ovom prostoru izgrade parking mesta sa vremenskim ograničenjem korišćenja, kako bi što veći broj ljudi mogao da ih koristi. Istovremeno, oslobodiće se treća kolovozna traka, smanjiti saobraćajne gužve i posle niza godina biće zaveden komunalni red“, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski prilikom obilaska ovih radova.

Uz saradnju komunalne milicije i opštinskih inspektora problem vanpijačne prodaje je rešen, a uskoro se očekuje i odluka da svi prodavci čija vrednost robe ne prelazi trostruki iznos dnevnog zakupa tezge, mogu bez naknade da prodaju svoje proizvode na ovoj pijaci.

Foto: S.P.

„Onima koji prodaju robu niske vrednosti omogućili smo da besplatno koriste unutrašnji deo tržnice. Sve što je u sivoj zoni, što je nelegalno, biće sankcionisano. To je način da grad bude komunalno uređeniji. Počeli smo od pijace Boško Buha, jer je ovde situacija malo drugačija. Veći problem će biti sa Tvrđavskom pijacom, bar dok je ne izmestimo“, rekao je Miroslav Đokić gradski većnik za saradnju sa gradskim opštinama, inspekcijskim službama , komunalnim i javnim preduzećima.

Ovaj model, za sada, važi samo za ove dve pijace, ali će u budućnosti važiti za sve prodajne objekte „Tržnice“.

„Da ne ispadne da mi nekim socijalnim kategorijama, koje žele da dopune svoj budžet, uskraćujemo to pravo. Naprotiv, nikoga mi ne sprečavamo da prodaje, makar 10 jaja i buket cveća, ali neka to radi u krugu same pijace. Grad treba da ima komunalni red i mislim da to polako, ali sigurno ide u dobrom pravcu“, istakla je Sotirovski.

Foto: S.P.

I parking i trotoar kod „bulevarske“ pijace biće popločani behaton pločama. Radovi će biti završeni do kraja naredne sedmice, a sve će koštati oko pet miliona dinara. Reč je o sredstvima iz programa rehabilitacije grada Niša, kažu u Direkciji za izgradnju grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. 42000eur za popločavanje 16 mesta? Vertikalni parking (rotirajući) za 16 vozila košta 10.000eur,a zauzima samo dva parking mesta u osnovi.

  2. Zašto za početak parking direktno preko puta pijace ne oslobodite od ribarnice, trafika i sl. i vratite mu prvobitnu funkciju. Dobićemo još 20 parking mesta. Na pijaci ima dovoljno lokala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com