Društvo

Uskoro moguće prijavljivanje za najviše priznanje Grada Niša – nagradu “11. januar”

Prva sednica Komisije za nagrade Grada Niša održana je danas, a pojedinci i organizacije moći će od 2. do 15. decembra da upućuju predloge kandidata za najviše priznanje Grada Niša – nagradu “11. januar”.

 

Boban Džunić, predsednik Komisije za nagrade Grada Niša

“Na današnjoj sednici utvrdili smo pravilnik o radu, na osnovu kojeg ćemo raditi, a naročito u danu donošenja odluke o dobitnicima nagrade “11. januar. Fond za nagrade je nepromenjen i iznosi 500.000 dinara u bruto iznosu i nezavisno od broja nagrada biće podeljen na jednake delove”, izjavio je predsednik Komisije Boban Džunić i dodao da novčani deo nagrade nije od velikog značaja. Prema njegovim rečima bitnije je samo priznanje kojim se Grad zahvaljuje pojedincima i organizacijama za njihov doprinos u zajednici.

Кomisija za nagrade Grada Niša, koju osim predsednika Skupštine grada i gradonačelnika, čine i predstavnici Univerziteta, Vojske Srbije i Eparhije niške, u poslednjoj nedelji decembra treba da donese odluku o dobitnicima za 2020. godinu.

Predlog može podneti svaki građanin ili pravno lice, u pisanoj formi sa obrazloženjem dostignuća koje se predlaže, i to na adresu Skupštine Grada Niša, ul. Nikole Pašića 24 ili na mejl adresu: komisije.sg@gu.ni.rs.

Nagrada „11. JANUAR“, kao najviše priznanje Grada ustanovljeno 1995. godine, dodeljuje se za izuzetna dostignuća koja afirmišu Grad u privrednim, društvenim i drugim oblastima. Nagrada se sastoji od diplome, statuete „Oslobodiocima Grada Niša“ i novčanog iznosa i može se dodeliti pojedincu ili pravnom licu iz Niša, pojedinačno ili zajednički, bez obzira na vreme i oblast dostignuća.

 

Dobitnici najvišeg gradskog priznanje „11. januar“ za 2019. godinu su doc. dr Tomislav Kostić, direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti KC Niš, Miroljub Nedović Rikij, glumac, reditelj, pisc dramskih tekstova i ŽFK „Mašinac Trejs“ iz Niša.

Dr Kostić se tada odrekao novčanog dela nagrede i kompletan iznos uplatio za rehabilitaciju i oporavak kako je tada rekao “pravom heroju ovog grada, devojčici Moniki Karimanović”.

Ovogodišnja priznanja dobitnicima će biti uručena 11. januara, na Dan oslobođenja Niša od Turaka, već tradicionalno na svečanoj sednici Skupštine grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com