Društvo

Uskoro kreće asfaltiranje ulica u naselju Delijski Vis

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je, po dogovoru sa građanima, Dušničku ulicu u naselju Delijski Vis, u kojoj  stanovnici ovog dela Niša imaju više nerešenih problema godinama unazad. Oni svoje nezadovoljstvo iskazuju protestima. Jedna grupa sa Delijskog visa je protestovala zbog neasfaltiranih ulica i nedostatka kanalizacije, dok druga zbog nedostatka prodavnice, pošte, ambulante i apoteke u svom kraju. Gradonačelnica Niša je obećala da će asfaltiranje ulica u tom kraju početi uskoro.

Nakon udruženog protesta ovih grupa, gradonačelnica Niša, zajedno sa predsednikom Gradske opštine Palilula Bratislavom Vučkovićem, sastala se sa meštanima tog dela naselja i obećala da će asfaltiranje ulica početi za dve nedelje.

„Asfaltiranje ulica u naselju Delijski Vis u GO Palilula počeće već za dve nedelje, a građane smo kroz susrete u njihovom naselju pozvali da se jave Upravi za imovinu kako bismo ubrzali rešavanje imovinskih odnosa tamo gde oni nisu rešeni. To je samo nastavak dogovora iz Gradske kuće sa prijema prošle nedelje. Još jednom smo zajedno na terenu potvrdili da samo dogovorom i zajedno možemo da rešimo sve probleme“, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Neki od građana tog dela Niša decenijama čekaju asfalt, neki su bez vodovodne i kanalizacione mreže, a neki nemaju uličnu rasvetu. Predstavnici Grada su sa nezadovoljnim građanima dogovorili da najpre vlasnici parcela preko kojih treba da prođe ulica daju saglasnost za radove gradskoj Upravi za imovinu. Asfalt će stići najpre u onu ulici čiji žitelji prvi obezbede saglasnost svih vlasnika parcela.

“Onog trenutka kada su došli u Gradsku kuću i rekli šta ih muči mi smo krenuli sa realizacijom i rešenje problema”, zaključila je Sotirovski.

Iz Kabineta gradonačelnice navode i da se u narednom periodu očekuje i zbor sa meštanima gornjeg dela naselja Delijski vis, gde će se razgovarati o rešavanju problema tog dela naselja.

Nakon objedinjenog i verovatno najmasovnijeg protesta do sada, organizatori iz Udruženja Radnje akcije – Delijski vis najavili su i novi protest, koji bi trebalo da bude održan 14. oktobra od 17 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Dragana asvaltira ulice u Delijskom Višu tj. krpi rupe a Džunićevu ulicu asvaltira komplet! E to treba da se zna, za ostale meštane će da utroši 5-6 kolica asvalta a za SNS kolegu dovučena mehanizacija. Naravno, cena kuće mu je odma skočila a ništa ga ne košta. Ovo je -nekom rat,nekom brat i to rođeni!!!

  2. Šta će biti s ulicom Petra Velebita na Delijskom Visu? Južne vesti su već pisale o nama. Hocemo li konačno doživeti da i mi dobijemo asfalt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com