Društvo

Uskoro konkurs za socijalne stanove u Duvaništu. Traži se lokacija za izgradnju novih

Konkurs za socijalne stanove u Duvaništu uskoro će biti raspisan, rekla je novinarima gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Ona je najavila da je sledeća moguća lokacija na kojoj će Gradska stambena agencija graditi stanove, Ledena Stena. Jedna od takođe mogućih lokacija je kod pivare. Zeljište te lokacije je republičko i koristi ga vojska.

Na sastanku sa ministrom odbrane gradonačelnica Dragana Sotrovski tražila je od vojske da se izjasni šta je to što mogu da ponude gradu Nišu, ne na prodaju, jer Grad nema para da kupuje, već šta je ono što bi eventualno mogli da menjamo.

“Jedna od lokacija koja je nama jako zanimljiva  je u ulici Marka Oreškovića i zgrada koja se maltene ruši, druga je Markovo kale, gde se nalaze kuće koje trebaju da uđu u proces legalizacije, ali zbog tog takozvanog veta koje je stavila vojska to teško može da se učini. Sa druge strane vojci je neophodno veliko prostranstvo na kojem bi mogla da napravi strelište. Tu smo našli interes”, kazala je gradonačelnica.

Jedan od prioriteta Grada je i da trajno reši problem izbeglica. Zajedno sa kabinetom predsednika države traži se najbolji model, ne samo za Grad Niš i za druge radove, za te ljude koji već žive u socijalnim stanovima, a nisu ih otkupili, već plaćaju zakup. Oni u tim stanovima žive već 20, 30 godina, a uskoro će biti pronađen najbolji mogući način na koji će oni te stanove moći i da otkupe.

Svako novo ulaganje znači Gradu. Ova lokacija je sjajna za stanove za socijalnu izgradnju, a za jeftinije stanove uvek ima interesovanja kod građana, rekla je Sotirovski medijima.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Mene zanima šta je bilo sa dogovorom gradonačelnice sa PU Niš oko poboljšanja saobraćaja u Nišu?. I dalje konjske zaprege po gradu šetaju, bahati vozači staju gde oni hoće i niko ih ne kažnjava, motori prave buku po gradu jer su tehnički neispravni i saobraćajna policija ih ne kažnjava. Saobraćajna policija ne zaustavlja džipove i vozila sa zatamnjenim staklima, njih izbegava da zaustavlja. Narod sve ovo vidi i negoduje a PU Niš se pravi neinformisan!

  2. Postovana, valjda Vam je poznat problem sa restitucijom vezano za planirane stanove na Ledenoj steni u ulici Petra Arandjelovica.
    Sada je to jos uvek neizgradjeno zemljiste i nije posteno da to jos uvek nije vracen bivsim vlasnicima koji su u procesu restituciju.
    Zar sada hocete da pocnete izgradnju na neizgradjenom zemljistu koje je u postupku restitucije.
    Cemu onda restitucija, gde su prava bivsih vlasnika. Molim Vas objavite ovaj komentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com