Društvo

Uskoro konkurs za korisnike Naučno-tehnološkog parka

Naučno-tehnološki park u Nišu trebalo bi od maja da počne da radi. Prvi stanari biće poznati već sredinom aprila, a konkurs za njihovo prijavljivanje biće raspisan za desetak dana.

U toku su završni građevinski radovi na objektu, a uporedo s tim radi se i opremanje enterijera.

Nadamo se da ćemo do sredine aprila znati ko su stanari Naučno-tehnološkog parka. Plan je da od maja meseca oni počnu useljavanje i da Naučno-tehnološki park počne da ispunjava svoje zadatke i misiju zbog koje je osnovan”, kaže vršilac dužnosti direktora Naučno-tehnološkog parka Niš Milan Ranđelović.

Naučno-tehnološki park nalazi se na gradskom polju u Nišu, u blizini tehničkih fakulteta i ima 14.000 kvadratnih metara korisne površine.

Namenjen je malim preduzećima, čije su delatnosti inovacije u oblasti naučnih istraživanja, kao i mladim naučnicima koji će svoj istraživački rad u različitim oblastima ubuduće obavljati u najsavremenijim uslovima sa najsavremenijom opremom u svojoj zemlji.

Izgradnja Naučno-tehnološkog parka je deo višegodišnjeg programa ulaganja u razvoj nauke za koji je Srbija opredelila više od 400 miliona evra. Projekat izgradnje vredan je 6,7 miliona evra.

Foto: skyscrapercity.com

Realizacijom ideje o izgradnji Naučno-tehnološkog parka ostvaruje se višedecenijska želja da Niš ponovo postane grad elektronike i naprednih tehnologija, kao i da se mladim ljudima pokaže da imaju šta da traže u Srbiji.

Naučno tehnološki park u Nišu gradi se po originalnom projektu Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu iz 1975. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com