Društvo

Uskoro konkurs za dodelu bicikala. Niš će dobiti i više uređenih biciklističkih staza

Grad Niš će veoma brzo raspisati konkurs za dodelu bicikala, trenutno se razmišlja o jednom od modela koji će biti upotrebljen. Ranije je najavljeno da će Grad za kupovinu bicikla opredeliti subvencije u iznosu od 5 miliona dinara. Istovremeno, ove godine neće biti izdvojen novac za nabavku auto-sedišta.

 

“Razmišljamo o jednom od modela koji ćemo upotrebiti. Verovatno ćemo po jedan bicikl deliti po porodici. Nećemo verovatno insistirati na tome da to bude domaća proizvodnja, jer imamo dva domaća proizvođača koji samo sklapaju bicikle. Naćićemo dobar model na koji način to da uradimo”, rekla je medijima gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Kako je ranije objasnila pomoćnica gradonačelnice Niša Vladislava Ivković grad namerava da da vaučere sa fiksnim iznosom koje će dobiti gradjani koji kupe bicikl. Ona je dodala da je subvencionisanje nabavke bicikala predvidjeno nacrtom Programa za unapredjenje bezbednosti saobraćaja u gradu u 2021. godinu. Pomenuti program omogućiće da veoma značajna sredstva budu uložena u povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a izmedju ostalog će se raditi i na uredjenju biciklističkih staza.

“Ova naša akcija izazvala jednu drugu akciju, za koju treba mnogo para, a to je rekonstrukcija biciklističkih staza. Uvelikio naši saobraćajci rade studiju o tome gde biciklističke staze nedostaju gradu, kako da naprave taj biciklistički prsten i ovih dana pošto je lepo vreme krenućemo u rekonstrukciju prvog dela biciklističke staze od pijace Boško Buha do kružnog toka kod Sremske ulice. Ta biciklistička staza je možda i najveše oštećena od korenja drveća”, istakla je gradonačelnica Niša.

Iz sredstava koja se koriste za unapredjenje bezbednosti saobraćaja u gradu, grad Niš poslednji put je izdvojio 2.980.000 dinara za nabavku 720 auto-sedišta, s tim što je deo sedišta prethodnih godina bio podeljen, a 228 preostalih sedišta biće podeljeno ove godine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

9 Komentara

  1. Prvo korumpirani u Nišu da zavrse komplet stazu do niske banje pa onda nek razmisljaju za nove 😉

  2. Kad ce biti napravljena staza za bicikle od L. stene do N. sela. i na bulevaru 12. februar i na bulevaru N. Tesle.

  3. Bravo, svaka čast. Odavno cekam da se neko seti da promovise ovu ideju.
    Ne bi bilo lose da se najzad napravi biciklisticka i trim staza na relaciji Niš – Niška Banja pa u neko dogledno vreme šire.

    Sada čekam ove negativce da krenu sa pričom kako ni to ne valja jer će naći novu teoriju zavere 🙂

  4. Zašto baš Niš – Niška Banja? Zašto ne Niš – Novo selo?
    Ili još bolje, Niška Banja – Novo selo, a da kroz grad ima staza do i od svakog naselja do “centra” grada…

  5. Šta će oni da određuju koji bicikl će da se kupuje?! Da se neko utali?! Nek daju vaučere pa ljudi neka kupe bicikl koji žele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com