Politika

Uskoro glasanje u Skupštini grada Niša elektronskim putem

Softver E-parlament, koji je grad Niš dobio od Švajcarske, konačno će u punoj formi biti u funkciji, najavio je predsednik Skupštine grada Niša dr Boban Džunić. Tehnički deo je završen, sada sledi edukacija odbornika tako da će uskoro biti uvedeno glasanje elektronskim putem, kao što se to čini u republičkom parlamentu.

Svako od odbornika sa svog mesta moći da glasa, ali i da prati i pretražuje istoriju skupštinskog materijala i odluka Skupštine grada i svih do sada održanih sednica, ne samo ovog saziva nego i svih prethodnih, precizirao je predsednik gradskog parlamenta. Nova e-uprava će unaprediti efikasnost i transparentnost rada Skupštine grada, što će za rezultat imati i veće povrenje građana u rad te institucije.

“Odbornici će uskoro proći obuku za softver “E-parlament”, tako da očekujem da sve bude spremno, ne za sledeću sednicu koja će biti održana 20. oktobra, već za narednu. Modernizacija parlamenta je moja lična želja, a sada ćemo svojim načinom rada biti primer i ostalim gradovima i opštinama u Srbiji”, naglasio je dr Džunić.

Ovaj projekat se ostvaruje uz pomoć Švajcarske, a vrednost projekta je oko 150.000 dolara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com