Obrazovanje

Uskoro Frankofoni centar u okviru Filozofskog fakulteta u Nišu

U okviru Filozofskog fakulteta u Nišu uskoro će biti formiran Frankofoni centar sa ciljem da postane središte frankofone kulture ovog dela Srbije, najavljeno je na sastanku Grupe frankofonih ambasada i uprave Fakulteta.

Fakultet su u okviru Grupe posetili ambasadori i predstavnici ambasada Francuske, Egipta, Tunisa, Кambodže, Angole, Maroka, Gvineje, Demokratske Republike Кongo, kao i predstavnici Francuskog instituta u Srbiji. Osnovna misija Grupe je promovisanje i afirmisanje francuskog jezika i frankofonih vrednosti u Srbiji.

zemlje.

Osim toga, razmatrane su i druge mogućnosti za saradnju, naročito u oblasti razmene studenata i nastavnog osoblja, pa će, kako je najavljeno, uskoro biti uspostavljena saradnja sa Univerzitetom u Кairu na kome će studenti moći da se dodatno usavršavaju.

Članovi Grupe su, takođe, najavili da će posredovati u uspostavljanju saradnje između Filozofskog fakulteta i francuskih kompanija koje posluju u Srbiji, kako bi studenti francuskog jezika i književnosti dobili mogućnost za obavljanje stručne prakse, ali i za zaposlenje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com