Servisne

Uskoro 100 parking mesta za osobe sa invaliditetom

Odabrane su prve tri lokacijena kojima će biti obeležena nova parking mesta za osobe sa invaliditetom, a nalaze se na Bulevaru Zorana Đinđića, kod Lutkarskog pozorišta, na Trgu Pavla Stojkovića, pored benzinske pumpe i u Ulici Učitelj Milinoj, saznajemo od Jordana Ivanovića, predsednika Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom Grada Niša.

Parking mesta će biti obeležena u dogovoru sa JKP “Parking servis”. Ivanović kaže da je zatraženo da se sa 66 broj parking mesta poveća na sto.

On dodaje da je zahtev opravdan jer u Nišu ima oko hiljadu vozila koja koriste osobe sa invaliditetom, a broj parking mesta je znatno manji, pa je neophodno da se ona povećaju.

“Ovim predlogom osobe sa invaliditeom će dobiti još 34 mesta”, kaže Ivanović i dodaje i da će parking mesta za vozila osoba sa invaliditetom biti obeležena po drugačijim standardima jer moraju biti šira od običnih parking mesta.

U Savetu smatraju i da vreme zadržavanja na parking mestu mora da bude ograničeno kako bi veći broj vozača mogao da koristi isto mesto u toku dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com