Društvo

Uručeni vaučeri Ustanovi „Mara“ i Centru za porodični smeštaj i usvajanje

U okviru humanitarne akcije „Dobra energija pokreće dobre stvari“, dodeljena je novčana pomoć Ustanovi za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Mara“ kao i „Centru za porodični smeštaj i usvajanje u Nišu.

U želji da aktivno učestvuje u životu lokalne zajednice u kojoj posluje, akciju je organizovala kompanija “Lukoil”, a uključeni su bili i građani koji su kupovinom goriva stekli pravo da glasaju kojim će ustanova biti dodeljena novčana pomoć u iznosu od 500.000 dinara.

Iako su ove dve ustanove, kao i hranitelji finansijski obezbeđeni, njeni predstavnici kažu da je svaki dinar dobro došao, a ovoga puta biće iskorišćen za kupinu novih kreveta, pametne table i klima uređaja. U Centru za porodični smeštaj kažu da ta ustanova trenutno broji 680 dece i mladih u 450 hraniteljskih porodica, te da im svaka vrsta pomoći znači mnogo.

„S obzirom da imamo grupne aktivnosti, odlučili smo da tim novcem kupimo pametnu tablu koju će koristite i članovi kluba za mlade, koji pripadaju našoj Ustanovi“, kaže Violeta Blagojević direktor Centra za porodični smeštaj i usvojenje.

U akciju su aktivno bili uključeni i građani Niša, i svojim glasovima doprineli da se fond u vrednosti od 500.000 dinara raspodeli tako da Ustanova „Mara“ sa preko 4000 glasova ostvari pravo na 300.000 dinara, a Centar sa oko 2300 glasova dobije 200.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com