Društvo

Uručeni ugovori najbolje ocenjenim projektima na ovogodišnjem Konkursu za mlade

Povodom dana mladih, u Gradskoj kući svečano su uručeni ugovori udruženjima čiji su projekti ocenjeni kao najbolji na ovogodišnjem Konkursu za mlade. Za tu namenu iz budžeta Grada izdvojeno je više od milion dinara.

Ove godine apliciralo je ukupno šesnaest Udruženja, od kojih je sedam dobilo sredstva.

“Čestitam svima na uspehu. Ako uspete da opravdate sredstva i te projekte sprovedete u delo, mi ćemo biti zadovoljni. Važno je da animiramo mlade, da daju ideje, ostaju ovde kako bi i ih država i Grad pratili u idejama koje idu ka Gradu i u svemu što radi za omladince i populaciju mladih ljudi. Mislim da će strategija za mlade svakako da nam promeni vidike”, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Podsetila je da će, po ugledu na Novi Sad, u Nišu će biti otvoren Omladinski centar,  na mestu dosadašnjeg Učiteljskog doma.

Aleksandar Stamenković – “Mllladi ambasadori” istakao je da je Niš i ove godine pružio podršku organizaciji KreNI  koja je ove godine organizovana osmi put.

“Ovogodišnji domaćin je Danska, a u saradnji sa stranim predavačima pokušaćemo da kretativan način i kroz inovacije odgovorimo na društvene probleme u Nišu. Ove godine tema biće spore kulture i svega brzog što nas okružuje. Koncept konferencije se zasnima da mi na način kroz proces realizacije programa identifikujemo probeleme različtih ljudi. Trudimo se da damo doprinos gradu i damo mladima pozitivne odgovore”, kazao je Stamenković.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com