Društvo

Uručeni ugovori građanima za zamenu ložišta

Građanima koji su u drugom krugu javnog poziva ostvarili pravo na besplatne subvencije za zamenu ložišta gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski uručila je u Gradskoj kući ugovore i poručila da će se sa sličnim projektima nastaviti.

Cilj projekta je sprovođenja mera smanjenja zagađenja vazduha u Nišu, a sredstva su obezbedili Ministarstvo zaštite životne sredine i Grad Niš.

Ukupno 83 domaćinstva zameniće svoja ložišta. Njih 37 kupiće kotlove na pelet, a 46 kotlove na gas.

Završen je treći poziv u sprovođenju projekta za zamenu individualnih ložišta gde će građani moći da ostvare subvencije i za priključenje na daljinsko grejanje, rekla je Sotirovski i najavila da će uskoro i tim domaćinstvima biti uručeni ugovori.

Ovde nećemo stati. Sa Ministarstvom rudarstva i energetike realizujemo u ovoj godini projekat energetske efikasnosti i građani će moći da konkurišu za zamenu stolarije, termoizolaciju, kupovinu toplotnih pumpi i solarnih panela, istakla je gradonačelnica Niša.

Iznos subvencije koju dodeljuje Grad Niš iznosi 50 posto vrednosti investicije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com