Društvo

Uručeni ugovori građanima koju su ostvarili pravo na bespovratno sufinansiranje za zamenu kotlova

U okviru Konkursa za sufinansiranje mera smanjenja zagađenja vazduha u gradu Nišu poreklom iz individualnih ložišta u 2021. godini. uručeni su ugovore građanima koji su ostvarili pravo na bespovratno sufinansiranje nabavke uređaja za grejanje na pelet, gas i priključenje na toplovod .

Gradonačelnica Dragana Sotirovski je u Gradskoj kući uručila ugovore građanima koji su ostvarili pravo na bespovratno sufinansiranje i najavila da će Grad ponovo raspisati dodatni konkurs kako bi što više sugrađana dobilo sredstva.

Prema njenim rečima, konkurs će biti raspisan za nedelju – dve.

“Odlučili smo da u saradnji sa Ministarstvom životne sredine opredelimo određena sredstva onima koji su želeli da promene način grejanja tako što smo deo tih sredstava sufinansirali i na taj način pomogli građanima da pređu na pelet ili gas po sopstvenom izboru”, kazala je Sotirovski.

Istakla je da je za te namene izdvojeno iz budžeta Grada 5,6 miliona, a iz Ministarstva 12 miliona dinara.

“Ukupno je pristiglo 105 prijava, komisija je pregledala sve pristigle prijave, izašla na teren i utvrdila da li su dokazi koji su dostavljeni adekvatni. Na osnovu toga, ovde 65 prisutnih korisnika sredstava je zadobilo sredstva u vrednosti od 5 i po miliona za sufinansiranje investicija”, istakao je Ivan Pavlović , KLERP.

 

“Dobili smo od 90 000 dinara kako bismo se grejli na pelet, puno nam znači jer smo svakako planirali da pređemo na ovaj način grejanja, pre svega zbog lakše upotrebe. Uštediće nam i vreme i trud, svakako ćemo manje da ložimo. U domaćinstvu živimo sa starijom osobom, neki su u radnom odnosu, neki nisu, pa nam se ovo više isplati”, zaključila je Nišlijka Jelena Ranđelović.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com