Društvo

URUČENI SERTIFIKATI STUDENTIMA VOLONTERIMA: Akademci sticali praksu u gradskim institucijama

Studentima koji su obavili stručnu praksu u niškim javnim preduzećima i ustanovama, juče su uručeni sertifikati u zgradi Univerziteta. Prema rečima Vlastimira Nikolića, prorektora Univerziteta u Nišu, koji je studentima i uručio sertifikate, firmama je bilo korisno angažovanje studenata, a koristilo je i samim akademcima.

Pored sticanja praktičnih znanja i veština, ovo angažovanje studentima donosi i tri ESPB boda prilikom rangiranja za nastavak školovanja.

„Dobili smo veoma pozitivnu povratnu informaciju iz ustanova i preduzeća u kojima su naši studenti obavljali stručnu praksu. Nadamo se da će studenti dobiti preporuke iz ovih preduzeća i ustanova za naredne poslove. Takođe, bilo bi dobro da se u narednom periodu  obezbede makar simbolična sredstva za studente, koji obavljaju stručnu praksu, kako bi se povećao njihov entuzijazam“, kazao je prorektor Nikolić.

Studenti su imali priliku da se tokom jednomesečnog volonterskog rada u okviru programa „U – NI praksa“ upoznaju sa svakodnevnim aktivnostima u gradskim institucijama i preduzećima i steknu praktična iskustva na različitim poslovima iz struka za koje se školuju.

Omogućavanje stručne prakse za studente zajednički je projekat Grada Niša i Univerziteta. Volontiranje studenata u javnim službama i ustanovama organizuje se već pet godina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com