Društvo

Uručeni novogodišnji paketići deci sa invaliditetom

U Gradskoj kući danas je organizovana podela novogodišnjih paketića za decu sa invaliditetom. Darivanje najmlađih sugrađana nastaviće se i u vreme Božićnih praznika kao i za Pravoslavnu Novu godinu, najavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

„Narednih dana, između dva praznika i pravoslavne Nove godine, delićemo paketiće u gradskim školama i pojedinim našim gradskim naseljima, pa ćemo obradovati mnoge mališane koji se raduju novogodišnjim čarolijama. Na ovaj način, negujemo tradiciju, ne zaboravljamo naše najmlađe i nadamo se da će biti zadovoljni, kazala je Sotirovski prilikom dodele paketića.

Gradonačelnica je kazala da vidi da su mališani veoma zadovoljni zato što imaju  božićno seoce koje je postavljeno ispred Gradske kuće, kao i mnogo tezgi gde se mogu kupiti suveniri i domaća radinost.

 “Koristim priliku da svim sugrađanima čestitam novogodišnje i božićne praznike, da im poželim mnogo zdravlja, ličnog i porodičnog, kao i poslovnog uspeha”, kaže Sotirovski.

 

Ivan Krstić, predsednik Udruženja veterana 63. padobranske brigade ističe da je ovo odličan gest jer Grad nije zaboravio veterane i borce koji su od 1991. do 1999. godine dali veliki doprinos za otadžbinu.

Mališani čiji su roditelji članovi udruženja osoba sa invaliditetom dobili su novogodišnje poklone kojima su se jako obradovali.

Majka Jakova Mladenovića jednog od mališana koji je dobio paketić, Jovana Mladenović, kaže da je ovo lep gest, pogotovu što se Grad setio osoba sa invaliditetom u vreme praznika, ali i da se nada da ih neće zaboraviti u narednim.

Novogodišnje paketiće su dobila i udruženja osoba sa invaliditetom, kao i deca ratnih veterana.

Podsetimo, Grad je budžetom za narednu godinu predvideo 20 miliona dinara za udruženja osoba sa invaliditeom i njihove potrebe.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com