Društvo

Uručene stipendije i nagrade Fonda „Sveta Petka“ Gradske opštine Medijana

Gradska opština Medijana dodelila je trinaesti put stipendije i nagrade Fonda „Sveta Petka“ najboljim studentima i najtalentovanijim mladim ljudima sa teritorije ove najveće niške opštine. Od ukupno četrdeset troje prijavljenih na konkurs za stipendije, komisija je odabrala dvanaest najboljih koji će nardednih dvanaest meseci primati stipendije u iznosu od 11 500 dinara.

Za nagrade za talente konkurisalo je četrdeset petoro mladih naučnika, sportista i umetnika, a nagradu u iznosu od 20 000 dinara dobilo je njih dvanaest.

“Stipendije i nagrade su za nas pre svega priznanje za višegodišnji rad i trud”, istakli su nagrađeni.

Dobitnike stipendija i nagrada, njihove roditelje i prijatelje pozdravio je predsednik

Skupštine Gradske opštine Medijana prof.dr Žarko Ranković. Čestitao je nagrađenima na uloženom trudu i postignutim rezultatima, ali i poželeo da ostanu u našem gradu i svoje znanje i talenat primene ovde kod nas na dobrobit svih.

Inače, Gradska opština Medijana osnovala je Fond „Sveta Petka“ decembra 2005.godine radi podsticaja i stimulisanja rada i razvoja mladih u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umetnosti i sporta kao i rešavanja drugih životnih potreba

građana koji žive na teritoriji Gradske opštine Medijana. Sredstva za rad Fonda obezbeđuju se iz budžeta opštine Medijana. Prvi konkurs raspisan je početkom 2006.godine.

Do sada Gradska opština Medijana stipendirala je ukupno 96 najboljih studenata i dodelila 94 nagrade talentima .

Iz sredstava Fonda Sveta Petka finanasira se i vantelesna oplodnja. Pomoć u iznosu od po 200 000 dinara do sada su dobila 123 bračna para.

Zahvaljujući sredstvima Fonda, po evidenciji Gradske opštine Medijana , do sada je rođeno desetak beba. Nadamo se da je taj broj mnogo veći, jer bračni parovi nisu u obavezi da jave ishod intervencije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com