Obrazovanje

Uručene nagrada najboljim studentima niškog Univerziteta

Najboljim studentima u 2020. godini sa 14 fakulteta Univerziteta u Nišu uručene su nagrade Grada Niša u vidu novčanog iznosa od po 50 hiljada dinara, diplome i tombaka sa likom cara Konstantina, za postignuti uspeh u toku studiranja. Nagrade je studentima uručila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je tom prilikom naglasila da će najbolje među njima grad i zaposliti. Oni mogu da pomognu gradu da Niš bude još bolji. Mladost je na strani Niša, a Niš je tu da pomogne mladima.

Ukupan broj nagrađenih studenata je 23, od toga 14 najboljih, redovnih studenata i 9 diplomiranih. Iznos pohedinačne nagrade je 50.000 dinara, a u budžetu grada za ovu namenu izdvojeno je milion i 150 000 dinara. Dodeli nagrada prisustvovao je profesor dr Vlastimir Nikolić, prorektor za nastavu Univerziteta u Nišu, kao i dekani fakulteta.

“Ove simbolične nagrade samo su jedan od načina da Grad Niš vrednuje vaš trud i zalaganje. Jedina investicija koja nikada nije promašena je ulaganje u budućnost, a vi ste naša budućnost. Ubeđena sam da sa vama sigurnim koracima koračamo napred. Uverena sam da je vaša odluka da ostanete ovde i da svi zajedno gradimo naš grad i našu zemlju”, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nagrađenim studentima i dodala da je u njenom kabinetu i dalje upražnjeno mesto pomoćnika koji će biti zadužen za saradnju sa Univerzitetom sa verom da to mesto može da pripadne i nekom od nagrađenih akademaca.

Foto: V.P.

Gradonačelnica Niša je poručila studentima da su potrebni svom gradu.

“Zadatak grada je da napravi dobar ambijent da studenti po završetku studija dobiju posao i da ostanu u gradu. S obzirom na to da u indeksima imaju čiste desetke, zaista su se potrudili da budu najbolji. Danas sam i zvanično poručila najboljim studentima saobraćajnog fakulteta, mada ga u Nišu nema, elektronike, mašinstva ili građevine budu oni koji će biti naši radnici jer grad ima potrebe i za mašinskim, građevinskim i elektro inženjerima. Ima dosta ljudi koji će za 2 do 3 godine otići u penziju pa neka oni te godine iskoriste da nauče šta u praksi znači znanje stečeno na fakultetu. Naš grad ima budućnosti jer ima mladosti”, istakla je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Nagrade su dobili i studenti koji su studije završili sa prosečnom ocenom 10 tokom studiranja. Među njima je i Ivan Damnjanović, student doktorskih studija na Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

“Trenutno sam na doktorskim studijama na Elektronskom fakultetu, a istovremeno i radim kao saradnik u nastavi na istom fakultetu. Zanimljiv je posao predavača jer na zanimljiv način mogu da prenesem znanje studenata.Trenutno sam okupiran doktorskim studijama, a što se tiče ostalih ciljeva, oni se stalno menjaju”, keže Ivan.

Najbolji student Mašinskog fakulteta je Damjan Rangelov.

“Potrebno je dosta truda da se postigne ovakav uspeh. Na prvoj godini sam doktorskih studija. Cilj mi je da ostanem na fakultetu. Za mene je inspirativan posao jer može i da se napreduje. Odricanja nije bilo jer sam radio ono što volim”, ističe Damjan.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com