DruštvoEkonomija

URUČENA PRIZNANJA NAJUSPEŠNIJIM PRIVREDNICIMA: Aerodromu nagrada za najveći doprinos ekonomskom razvoju Niša

Nagrada “Sveti Car Konstantin i Carica Jelena” za  najveći doprinos lokalnom ekonomskom razvoju u 2020.godini po odluci Komisije dodeljena je Aerodromu “Konstantin Veliki”  Niš koji je deo JP  “Aerodromi Srbije”.

Dobitnici zvaničnog gradskog priznanja u kategoriji za najuspešnijeg početnika u poslovanju je kompanija Karsing , za najvećeg izvoznika nagrađen je Džonson elektrik, Leoni za najvećeg poslodavca, u kategoriji najuspešnije privredno društvo-mala preduzeća dobitnik nagrade Piksel doo Niš, Put Inženjering je dobitnik nagrade u kategoriji najuspešnije privredno društvo – srednja preduzeća, Filip Moris za najuspešnija velika preduzeća. U kategoriji drušveno odgovornog poslovanje nagrada je pripala kompaniji Milk haus. Nagrade su dobitnicima uručili gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i Dušan  Radivojević, direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

 

 “Privreda je stub ovog grada i ona drži mnoge stvari u ovom gradu i želim da vam  zahvalim na svemu što ste učinili za naš grad u 2021.godini mada su  ovo nagrade za 2020. U novoj godini vam želim još veći poslovni uspeh, da nam  donosite nove rezultate, da zapošljavate radnike a Grad će biti  tu da vam pomogne za sve što je u njegovoj moći. Vrata Gradske  kuće su uvek otvorena za vas i vaše ideje koje ćemo rado prihvatiti”, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski čestitajući nagrade dobitnicima.

U ime svih nagrađenih zahvalio se Mihajlo Zdravković, direktor JP “Aerodromi Srbije”.

“Imam izuzetnu čast da danas stojim ovde i primam ovu nagradu u ime Aerodroma Srbije. Za  nas je 2020.godina bila izuzetno teška ali i izuzetno izazovna i uspeli smo da se izborimo sa njom.I ako smo krenuli silovito u januaru i februaru, za 35 godina postojanja Aerodroma rekordnim brojem putnika, pandemija nas je, kao i većinu privrednika, omela u poslovanju. Nismo se predali i zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije i nadležnom ministarstvu nastavljamo sa  trendom investicija i svime obim  što smo u prethodnom  periodu obećali”, kazao je Zdravković i najavio da se upravo danas raspisuje javna nabavka za izgradnju  nove terminalne zgarde. Nadam se da ćemo u 2023.godini putovati  sa niškog Aerodroma iz nove terminalne zgrade i da ćemo se time pohvaliti u godini koja dolazi”, istako je Zdravković.

Među dobitnicima se nalaze kako domaće tako i strane kompanije koje uspešno posluju u gradu i zapošljavaju veliki broj Nišlija. To je potvrda da Niš raspolaže neophodnim kadrovima i kvalifikovanom radnom snagom, da je dobar domaćin i partner na koga se može osloniti.

 “Ovo je još jedan primer  da grad ima isti odnos i prema domaćim i prema stranim kompanijama koje su značajne za grad. Ovom prilukom dodeljujemo nagrade za 2020.godinu jer je Skupštinska odluka takva da se dodeljuju nagrade i priznanja za prethodnu godinu. Zadovoljni smo jer se i domaća privreda zajedno sa  stranim kompanijama koje posluju u našem gradu pokazala kao  vrlo sposobni da opstanu u uslovima kovida i da pokažu zapažene razultate”, kazao je Dušan Radivojević.

On je dodao da Niš  u prethodnih 10 godina ima najbolje rezultate u zemlji upravo u privlačenju direktnih investicija i realizaciji sedam projekata, odnosno ovih sedam kompanija.

“Sada je trenutak gde Grad treba da da primer i drugim gradovima u okruženju i kroz infrastrukturno  opremanje i kroz projekte kao što je Akva park koji treba da privuče ne samo kompanije koje već posluju na teritoriji Niša  već da pokaže  pravi turistički potencijal i privuče hotelijere i druge kompanije u ovoj ovlasti”, dodao je Radivojević.

Nagrada Sveti Car Konstantin i Carica Jelena ustanovljena je 2017.godine i dodeljuje se za postignute rezultate u prethodnoj godini, kao i za izuzetan doprinos lokalnom ekonomskom razvoju Grada Niša i to na osnovu relevantnih podataka, dobijenih od relevantnih institucija, kao i na osnovu mišljenja referentnih udruženja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com