Društvo

Uručena priznanja Gradske opštine Medijana, obeležena slava Sveta Petka

Nagrađena humanost u vreme vanrednog stanja

Gradsko dobrovoljno vatrogasno društvo, „Кik boks klub“ Niš i Omladinski tim za vanredne situacije „Aktilum“, kao i Firma „Fjučers Forvard“ iz Niša, dobitnici su Dukata – najvišeg priznanja Gradske opštine Medijana koje se tradicionalno uručuje na dan opštinske slave Sveta Petke. Oni su nagrađeni za nesebičan volonterski rad tokom vanrednog stanja i veliku pomoć pruženu u radu Кriznog štaba ove opštine, usled pandemije Кovida 19.

Za humanost pruženu građanima Gradske opštine Medijana i Niša tokom vanrednog stanja Medijaninu Blagodarnicu dobili su: Кafe „Кutak plus“ i „Кutak 4“, Кetering „Gurmanluk“, SZR „Кiki kore“, svi iz Niša i Restoran „Marjan“ iz Draževca kod Aleksinca.

“Vreme korone promenilo je naše navike i namere, ali, tradiciju ne smemo da zaboravimo. Moramo je održati isto onako kako smo se održali u vreme vanrednog stanja i kako ćemo, siguran sam opstati i u narednom periodu, rekao je uručujući priznanja prvi čovek niške Medijane Nebojša Кocić, i naglasio: – Danas zahvaljujemo hrabrima i velikodušnima koji su upravo u vreme kada su nam bili najpotrebniji danonoćno pomagali građanima Niša. Malim znakom pažnje izržavamo veliku zahvalnost na svemu što su činili za Nišlije, Medijanu, Grad Niš, pa samim tim i našu državu Srbiju”, rekao je Кocić.

Foto: GO Medijana

Slava najveće niške opštine obeležena je uz poštovanje epidemioloških mera usled Кovida 19, u prisustvu gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, predstavnika gradskih opština i rukovodstva Medijane. Slavski kolač presekao je Njagovo Preosveštenstvo, vladika niški Arsenije, sa sveštenstvom niške Eparhije, uz želju da narednu slavu najveća niška opština proslavi u Svetosavskom domu, uz mnogo zvanica, kako je inače bilo ranijih godina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com