Društvo

Uručena najviša priznanja grada Niša. Kostić svoj deo nagrade daje Moniki Karimanović

Na svečanoj sednici Skupštine grada Niša koja se tradicionalno organizuje na dan oslobođenja Niša od Turaka, uručene su godišnje nagrade zaslužnim pojedincima i kolektivima za afirmaciju i promociju grada u različitim oblastima.

Najviše gradsko priznanje „11. januar“ za 2019. godinu uručeno je doc. dr Tomislavu Kostiću direktoru Klinike za kardiovaskularne bolesti KC Niš, Miroljubu Nedoviću Rikiju, glumcu, reditelju, piscu dramskih tekstova i producentu i ŽFK „Mašinac Trejs“ iz Niša.

Foto: Press sluzba gradonačelnika

Ovo priznanje smatram kao nagradu Klinici za kardiovaskularne bolesti KC Niš i za sve zaposlene na toj klinici, jer smo zajedničkim radom i rezultatima postigli to da grad Niš ima modernu evropsku kardiologiju, da su naši stručnjaci priznati i u Srbiji i u Evropi i svetu. Ovo je na neki način i podstrek za budući rad, nastavak svega onoga što smo do sada radili i za dalju afirmaciju naše klinike. Novčani deo nagrade u kompletnom iznosu ću uplatiti za rehabilitaciju i oporavak pravom heroju ovog grada, to je dovojčica Monika Karimanović“, rekao je dr Kostić.

Foto: Press sluzba gradonačelnika

Mogu da se zakunem da nisam lobirao ništa, nisam član nijedne partije, stranke i slično. Ako to Nišlije misle, onda, drago mije. Abe Nišlije, fala vam“, u svom maniru zahvalio je glumac Riki Nedović.

Jedini kolektiv koji je poneo najviše gradsko priznanje za 2019. godinu je ŽFK „Mašinac Trejs“.

Foto: Press sluzba gradonačelnika

Ova nagrada u ovom trenutku znači za nas mnogo. Pre svega zato što se Mašinac proteklih nekoliko godina susretao sa raznim problemima u poslovanju i bio čak na rubu egzistencije. Sada nakon potpisivanja novog ugovora o sponzorstvu sa našom kompanijom, klub je stabilizovan i mislim da ćemo uspeti u nameri da klubu vratimo staru slavu“, rekao je Predrag Spasov predsednik UO ŽFK „Mašinac Trejs“.

Priznanja laureatima uručili su Darko Bulatović gradonačelnik i Rade Rajković predsednik Skupštine grada Niša.

Foto: Press sluzba gradonačelnika

Ovo je jedna lepa tradicija jer afirmiše one ljude koji čine nešto dobro i korisno za svoj grad. Dobitnicima ona je podstrek da u daljem radu budu još bolji, a onima koji su konkurisali a ove godine nisu nagrađeni, podstrek da se trude i da se već sledeće godine nađu među nagrađenima“, rekao je Rajković.

Foto: Press sluzba gradonačelnika

Doc. dr Tomislav Kostić uradio je više od 3.500 implantacija pejsmejkera i više od 2.000 dijagnostičkih i interventnih invanzivnih procedura.

Foto: Press sluzba gradonačelnika

37 godina profesionalnog rada na sceni niškog Narodnog pozorišta gde je odigrao više od stotinu uloga, više od 30 dramskih tekstova višestruko nagrađivanih, uspešan rad scene Of teatar i 40 godina Omladinskog pozoripša Treća polovina, bilans su umetničkog rada Miroljuba Nedovića Rikija, do sada.

Foto: Press sluzba gradonačelnika

ŽFK Mašinac Trejs ove godine obeležava 50 godina postojanja i do sada je osvojio 24 titule prvaka države, 15 trofeja pobednika Kupa, titulu nezvaničnog prvaka Evrope 1989. godine

Najviše gradsko priznanje grada Niša ustanovljeno je 1995. godine, a dodeljuje se od 1996. godine, zaslužnim pojedincima i kolektivima za postignuća u oblasti društvenih delatnosti, kulture, nauke, sporta, privrede i drugih oblasti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com