Sport

Uroš je dečak, ali je svojim postupkom pokazo da je veliki čovek u srcu

Učenici OŠ ”Desanka Maksimović” u Čokotu još jednom su pokazali da su ljudi velikog srca, a jedan od njih je Uroš Peralović, mali maturant ove škole koji svojim postupcima pomera granice očekivanog. Tek je učenik osmog razreda, ali je svojim postupkom pokazao da je veliki čovek u srcu, daje dobar primer ne samo vršnjacima već i odraslima.

Uroš Peralović je dobar đak i dobar sportista. Trenira džudo, ali je član i tima košarkaša u kolicima ‘’Nais’’.

‘’Član kluba KKK ‘’Nais’’ postao sam posle organizovane tribine u školi na inicijativu Đačkog parlamenta. Razgovarali smo sa članovima kluba, postavljali pitanja, a onda su nas oni pozvali na jedan svoj trening’’- kaže Uroš.

Uroš je otišao  i ostao.

‘’Dopao mi se sport, a igrači su me osvojili istog trenutka. Tako sam nastavio da dolazim na trenige i treniram sa njima. Prvi susret sa njima doživeo sam emotivno, ali su te emocije bile jako pomešane. Na svakom novom treningu jačao sam sebe, ali sam se istovremeno i divio tim ljudima’’- dodaje Uroš.

Na isti način su i košarkaši u kolicima prihvatili Uroša.

‘’Druženje sa njima je promenilo moj pogled na život i jako mi je drago zbog toga, a svojim vršnjacima bih preporučio da nam se pridruže ako žele’’- kaže Uroš.

Uroševu priču su prvi preneli  učenici novinarske sekcije “Đak reporter” OŠ ‘’Desanka Maksimović’’ u Čokotu kroz prilog ‘’Novo normalno’’. Đaci reporteri Petra, Jovana i snimatelj Luka predstavili su nesvakidašnjeg druga Uroša.

Učenici OŠ ‘’Desanka Maksimović’’ u Čokotu su i inače poznati po mnogobrojnim humanitarnim poduhvatima koje su organizovali ali i po preduzetničkim veštinama  koje su osmislili da bi pomogli osobama kojima je to potrebno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com