Sport

Uroš Grujić najuspešniji gimnastičar godine u Srbiji

Kiša medalja zapljusnula je i Niš

Uroš Grujić (14), mladi takmičar Gimnastičkog kluba Topličanin iz Prokuplja, osvojio je pet zlatnih i jednu srebrnu medalju na spravama, kao i titulu pobednika u višeboju u finalu Pionirske lige Srbije, održanom u Kostolcu. U 2023. godini takav rezultat na najvažnijem nacionalnom takmičenju nije postigao ni jedan srpski gimnastičar svih uzrasnih kategorija, počev od najmlađih pionira pa do seniora.

Pregršt zlatnih medalja Grujić je pokupio u kategoriji do 14 godina, kao dragu uspomenu na svoje poslednje takmičenje u pionirskoj konkurenciji. Od Nove godine on će imati status juniora, čime će početi značajnija i složenija faza njegovog uključivanja u vrh srpske gimnastike i međunarodni sport.

Finale u Kostolcu potvrdilo je da na jugu Srbije, pre svega u Prokuplju i Nišu, ima još dečaka koji mogu nastaviti Grujićevim putem. U Prokuplju je to, pre svih, Grujićev  devetogodišnji imenjak Uroš Đorđević. On je, poput starijeg Uroša, u kategoriji do 10 godina osvojio medalju u svakoj disciplini – tri zlatne, dve srebrne i bronzanu.

Prokupački osvajači medalja bili su još najmlađi pioniri (do 8) Vukan Vukašinović (zlatna i dve srebrne medalje) i Kosta Hadžić (srebrna i dve bronzane), a u konkurenciji do 12 godina Teodor Tasković (tri bronzane) i Vasilije Đinđić (bronzana).

Kiša medalja zapljusnula je i Niš. Najviše su ih doneli najmlađi (do 8) – Jovan Nedeljković (dve zlatne i srebrna) i Veljko Mihajlović (zlatna, srebrna i tri bronzane). U konkurenciji do 10 godina Jovan Janković je osvojio srebrnu, a do 14 godina Nemanja Marjanović dve srebrne i Petar Pekić, koji prelazi u juniore, bronzanu na konju s hvataljkama.

“Nadao sam se medaljama u finalu Lige, ali nisam očekivao da će ih biti čak 12! To je jasan znak da su momci dobri, što predstavlja obavezu svih da još ozbiljnije radimo. Prvi zadatak nam je da uključimo novu generaciju najmlađih, uzrasta do sedam godina”, rekao je Milan Momčilović, trener mladih niških gimnastičara.

Piše: Zoran Marijanović

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com