Društvo

Uređeno Novo groblje pred Zadušnice

Novo groblje je uređeno, a sve u susret letnjim zadušnicama koje pravoslavni hrišćani obeležavaju u subotu 19. juna. Prioritet u letnjim danima je košenje trave, šišanje žive ograde, ali i održavanje higijene na samom groblju, rečeno je prilikom obilaska Novog groblja rukovodstva grada i javnih preduzeća.

Vršilac dužnosti direktora Gorice Ivana Stanić rekla je da je Gorica nakon dužeg perioda u prilici da planira neke radove i određene investicije u delu osnovne opreme i mehanizacije.

Ivana Stanić, vd direktora JKP “Gorica”

“Mi smo zaduženi od početka ove godine i za održavanje zelenila. Uvek je borba sa kadrom, ali nećemo se žaliti. Sahranjivanje je počelo da se odvija normalno. JKP Gorica od ove godine održava i sama grobna mesta. Finansijska situacija je stabilizovana tako da mi sve obaveze izmirujemo redovno. Gorica je preuzela i održavanje ostalih grobalja u Nišu i nadamo se da će sve biti završeno na vreme rekla je”, Ivana Stanić.

Direktor Direkcije za javni prevoz grada Milan Milić, istakao je da će ovo preduzeće uvesti vanredne linije gradskog prevoza ka Novom Groblju u subotu.

Milan Milić, direktor JP Direkcija za javni prevoz grada Niša

“Vanredna linija će saobraćati od Trga Kralja Aleksandra do Novog groblja sa dodatnih šest vozila i intervalom od 7 minuta, pored redovnih linija. Obezbedili smo i po dva konduktera na stajalištima koji će prodavati karte ljudima koji žele da uđu u autobus. Imamo i asistenciju saobraćajne i komunalne policije i gradske uprave. Direkcija će pokušati da i u petak posle 12 sati poveća javni prevoz ka Novom groblju jer i petkom ljudi izlaze na zadušnice.”, kazao je Milić.

Gradski većnik zadužen za komunalna pitanja Miroslav Đokić rekao je medijima da prvi put posle 10 godina Gorica ima novu mehanizaciju.Tu su i ostala javna preduzeća koja pomažu. Najavio je da će Gorica preuzeti još neka Groblja.

“Moram da apelujem i na građane da vode računa i da čuvaju sredinu. Blizu tri miliona dinara je potrošeno na novu mehanizaciju. Otvorena je kapija kod autobuske stanice da bi ljudima bilo lakše i da bi manje pešačili”,  kazao je Đokić.

Foto: N.P.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je zadovoljna oni što je videla, mada će sigurno posle zadušnica biti i onih koji neće biti zadovoljni, s obzirom na to da je groblje jako veliko sa 33 000 grobnih mesta.

“Ovde vidimo šta je to šro treba da se popravi, tu smo sa direktorima javnih-komunalnih preduzeća da se sve dogovorimo. Gorica ima veliku podršku grada. Prilazne staze treba da se srede a završava se i rekonstrukcija poslednje kapele. Mislim da zajedno možemo mnogo da uradimo, mnogo je bolje nego što je bilo i biće još bolje”, rekla je Sotirovski.

Prilikom obilaska je rečeno i da su dugovi vraćeni, tako da Gorica staje u red preduzeća koja dobro posluju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com