Društvo

Uređeno dvorište vrtića “Neven”

Gradska opština Medijana polako se vraća redovnim, životnim aktivnostima. Na inicijativu predsednika opštine, Nebojše Кocića, a koja je potekla još pre uvođenja vanrednog stanja, uređeno je dvorište vrtića “Neven”, Predškolske ustanove “Pčelica” u Nišu. Zasađeno je 69 sadnica uspravnih i poleglih ukrasnih četinara i uređene su žardinjere na ulazu vrtića.

 

 

“Nastavljaju se redovne aktivnosti u najvećoj niškoj opštini, vraćamo se onome što život znači – budućnosti naše dece. Već duže vreme postoji ideja da se vrtić “Neven” uredi, ali su se tek sada stekli uslovi za to. Prolazeći pored ovog obdaništa primetio sam da dvorištu nedostaje zelenilo, da deci treba lepši, zeleniji prostor za igru, a rukovodstvo “Pčelice” je zdušno prihvatilo inicijativu”, kaže Кocić, uz najavu nastavka sličnih aktivnosti u narednom periodu.

Akcija oplemenjivanja prostora za igru i boravak najmlađih stanovnika Gradske opštine Medijana, realizovana je u saradnji sa Udruženjem “Edukativni centar Tim”, sa kojim opština već ima saradnju u oblasti komunalnog uređenja i očuvanja zdrave životne sredine, navode iz GO Medijana.

 

„Hvala predsedniku opštine u ime Ustanove, ali i u ime naših najmlađih stanovnika koji će uživati u ovom zelenilu i lepoti“, izjavila je direktorica JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić koja je i pokrenula akciju sređivanja dvorišta.

 

Ona se zahvalila i drugim predsednicima opština i svim gradskim strukturama i roditeljima koji su pomagali u oplemenjivanju prostora gde borave deca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com