Društvo

Uređenje trotoara u Obrenovićevoj kod Margera biće završeno za dve nedelje

U toku su radovi na uređenju trotoara u Obrenovićevoj ulici kod Margera koji će, prema rečima Miloša Miloševića, pomoćnika gradonačelnika Niša biti završeni za 15 dana.  Milošević dodaje da će u narednom periodu biti uređeni trotari na Bulevaru 14. oktobar, zatim u Prijezdinoj ulici.

 

 

“Čitav ovaj stambeni blok okružen je trotoarima koji su u lošem stanju i neophodna je njihova rekonstrukcija, ali i uređenje parking mesta”, kaze Milošević. “Pored velikog broja gradilišta koja smo imali u prethodnom periodu sada smo otvorili i ovo. Važno je voditi računa i o svim pešačkim prostorima, trotoarima i stazama.”

Milošević dodaje da pored uređenja cantralnog gradskog trga mora da se vodi računa i o saobraćajnicama koje su u centru grada, ali i na periferiji, a to podrazumeva i prostor koji je namenjen pešacima.

Trotoari koji se sada rekonstruišu biće popločani behaton pločama i na njima ce biti obeležene taktalne trake koje koriste slepim i slabovidim osobama da se lakše kreću i koriste ove površine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com