Kolumna

Uredimo grad po meri običnog čoveka

Nišlije ovih dana komentarišu ostavku glavne gradske urbanistkinje. Po gradskim kuloarima se nagađa šta bi mogao biti razlog.

U međuvremenu komentariše se i javna rasprava o novom PGR-u niške Palilule. Spekuliše se da li je plan rađen po meri građevinskog investitora koji želi da gradi stanove na prostoru stare Ciglane. Doduše, mašine su tamo ušle i pre nego je usvojen Plan. Ali da ostavimo to po strani za sada.

Nisam protiv izgradnje stanova, nisam protiv toga da se grad širi, ali želim da sve to bude transparentno.

UREDIMO GRAD PO MERI OBIČNOG ČOVEKA

Hajde da konačno uzmemo stvar u svoje ruke i uredimo grad po meri običnog čoveka, čoveka koji ima potrebu i za zelenilom ispred svoje zgrade, mobilijarom za decu, parking prostorom, košarkaškim terenom, vrtićem i ostalim sadržajima, čoveka koji se nakon kupovine stana neće suočavati sa poplavama, jer postojeća atmosferska  kanalizacija ne može da primi tu količinu vode.

U našem gradu zgrade niču kao pečurke posle kiše.

DEFINISATI KVARTOVE GDE JE DOZVOLJENA IZGRADNJA STANOVA

Zašto ne bismo konačno kroz planove definisali kvartove u kojima bi podizanje stambenih zgrada bilo dozvoljeno i kvartove u kojima  bi to bilo zabranjeno. Tada se ne bi dešavalo da Vam tik uz prozor „preko noći nikne“ neka zgrada  i zakloni vam pogled.

Zašto ne bismo doneli pravilo da kupovinom stana automatski postajete i vlasnik parking mesta ispred zgrade. Na taj način ne biste posle posla u užem centru grada satima kružili ulicama u potrazi za parking mestom, jer ga niste u startu kupili.

Zašto ne bismo javne rasprave prilikom menjanja planova učinili transparentnijima, kako bi što veći broj ljudi učestvovao u tome.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com