Promo

Urastanje nokta

Nastaje kao posledica zadiranja bočne ivice nokta u okolno tkivo. Do urastanja nokta dolazi zbog lošeg sečenja noktiju, nošenja tesne obuće, a ostali faktori rizika su genetika, gojaznost, vrlo često se javlja kod sportista, profesionalnih vojnika, trudnica. Urastao nokat možemo prepoznati po pojavi crvenila, otoka, bola, a pokraj nokta se vrlo često uočava granulacija, koja je u narodu poznata kao “divlje meso” koja na minimalan dodir krvari.

Urastao nokat obično zahvata palčeve nogu, ali se može javiti i na drugim prstima.

U Dr VAIS centrima zbrinjavanje uraslog nokta vrše isključivo lekari, pomoću preciznih instrumenata i specijalnom podološkom tehnikom, koja omogućava isecanje samo uraslog dela nokatne ploče, uz minimalni osećaj bola.

Ovakva vrsta obrade ne zahteva tretiranje nokatnog matriksa, kao u slučaju hirurške intervencije, te se pacijent nakon nje vraća uobičajenim aktivnostima. Poštovanje propisane terapije i načina nege, od strane lekara, omogućava brzo saniranje problema i sprečavanje ponovnog urastanja.

Sve tretmane možete zakazati na brojeve telefona 018/23-28-96 i 064/12-64-340.

U ordinaciji DR VAIS primenjuju se sve neophodne mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona i zaštite klijenata i zaposlenih.

Sve prostorije i radne površine detaljno i redovno se dezinfikuju i poštuju se sve propisane mere od strane Vlade Republike Srbije i Ministarstva Zdravlja.

DR VAIS
Branka Krsmanovića 43, Niš
018/23-28-96
064/12-64-340
www.drvais.rs
FACEBOOK

 

Dr VAIS, ime koje garantuje kvalitet!

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com