Društvo

UPSS UPOZORAVA: Vlast vrši nasilje nad građanima Niša

Usvajanjem Odluke o uslovima i načinu proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom gradska vlast je pokazala svoj karakter. Klasičan primer dejstva organizovane interesne grupe, tvrde iz Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS).

U saopštenju koje su objavili na svojoj Fejsbuk stranici tvrde da se ovom odlukom krši niz članova Zakona o energetici i Zakona o zaštiti potrošača i da se time suspenduju zakoni koje je donela Skupština Srbije čime se ruši pravni poredak zemlje.

“Donose odluku koja će važiti retroaktivno, i za prošlo vreme! U skladu sa njihovim uverenjem da je inteligencija Nišlija zakržljala”, tvrde u UPSS.

Oni su pozivali predstavnike niške vlasti da sednu sučelice sa predstavnicima UPSS-a na javnom mestu, u neku od većih gradskih sala, i da pred građanstvom razreše Gordijev čvor koji se zove „problem javnog sektora“.

“Na naš poziv nema nikakvog odgovora. Neka građanstvo samo prosudi o kakvim ljudima, koji su zaseli u fotelje odnarođene vlasti, se radi kada nisu u stanju ni kurtoazno da odbiju otvoreni poziv koji im upućuju građani i građanke Niša,” piše u ovom saopštenju.

Da podsetimo, Skupština grada Niša juče je usvojila  izmene o načinu snabdevanja toplotnom energijom. Prema toj odluci, građani će plaćati isporučenu,  a ne potrošenu toplotnu energiju. Za opoziciju je ovakva odluka sporna, jer nije bilo  javne rasprave.  Njenim usvajanjem, postavljeni su i novi uslovi za privremeno i trajno isključenje korisnika sa mreže daljinskog grejanja

Primedbe UPSS na ovu odluku, možete pročitati u dokumentu SKDES Konacan Nacrt

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com