Društvo

UPSS održao protest “Mito za mamu”, zapaljene sveće za umrlu demokratiju

Na dvogodišnjicu borbe protiv, kako ističu, nezakonitog i štetnog delovanja niške vasti, Udruženi pokret slobodnih stanara (UPSS) održao je sinoć protest ispred Gradske kuće koji su nazvali “Mito za mamu”. Oni su pozvali vlast da se upozna sa Ustavom Republike Srbije, ponovili svoje ranije iznete zahteve i simbolično zapalili sveće za umrlu nišku demokratiju.

Udruženi pokret slobodnih stanara (UPSS), održao je u petak, 3. marta  još jedan u nizu organizovanih protesta ispred niške Gradske kuće.

Oni su i ovoga puta istakli da su odlučni da istraju u svojim zahtevima koji su prosledili niškim vlastima.

UPSS zahteva da se sklope ugovori između korisnika daljinskog grejanja i Gradske toplane, da se podnese izveštaj o partijskom zapošljavanju i korupciji, kao i da se članovima ovog udruženja dozvoli takozvana prazna stolica u upravnim odborima javnih preduzeća kako bi se sprečile “tajne mućke”, naveli su u saopštenju.

U Udruženju insistiraju na moratorijumu u radu JP Parking servis, a da JP Objedinjena naplata “prestane sa reketiranjem građana Niša”.

Neki od zahteva su i hitna suspenzija protiv zakona postavljenog direktora niškog Narodnog pozorišta, kao i vraćanje “otetih medija, novina, radija i televizije.”

“Isplatiti višegodišnje plate radnicima razorenih preduzeća, plate vojsci i policiji po zakonu, a da mama direktora Vodovoda konačno prošeta do suda. Da niška vlast obavezno pročita Ustav, a UPSS će im dstaviti potrebnu literaturu”, navodi se u saopštenju UPSS.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com