Društvo

UPSS: Danas na proteste dolaze Kraljevčani, sutra Beograđani!

Protesti koje organizuje Udruženi pokret slobodnih stanara (UPSS) ulaze u završnu fazu. Danas, četvrtog dana protesta, Nišlijama se pridružuju nezadovoljni Kraljevčani, a u petak, poslednjeg dana, masovniji dolazak je najavilo udruženje “Ne davimo Beograd”, rekao je za Niške Vesti, predsednik UPSS, Saša Kostić.

Pregovori sa gradonačelnikom Kragujevca oko visine cene daljinskog grejanja u tom gradu su propali, rekao je Saša Kostić Niškim Vestima, tako da će i ovaj grad ubrzo ući u proteste koji će se sinhronizati širom Srbije.

“U ovom trenutku,  građanski protesti se istovremeno kada i u Nišu, organizuju i u Zrenjanjanu, očekujemo da u dogovoru sa svima njima odredimo način budućeg delovanja i pokretanje nove serije protesta”, najavio je Kostić.

Zrenjaninci su na protestu izveli i svojevrsni performans, kada su vlastima poklonili radijator od kartona.

Za poslednji dan  protesta, petak, 3. februar, najavljen je dolazak veće grupe Beograđana iz udruženja “Ne davimo Beograd”

“Oni će biti sutra u 17 sati ispred Gradske kuće, a mi kao domaćini treba da se pokažamo i da nas bude više nego njih”, kazao je Kostić i pozvao Nišlije da se sutra masovnije okupe, jer će imati i pojačanje iz prestonice.

Ovo beogradsko udruženje je na svojoj Fejsbuk stranici objavilo:

“Osiromašeni, obespravljeni, poniženi, ali nisu poraženi. Nišlije danas ustaju za sve građane Srbije i zato je naša dužnost da im se pridružimo! Udruženi pokret slobodnih stanara, Niš svakodnevno protestuje ispred Gradske kuće u Nišu zbog visokih računa za grejanje.  Uprkos jako teškim uslovima života, prosečnoj plati koja je 23.000 dinara manja nego ona u Beogradu, Nišlije plaćaju grejanje 2,5 puta više nego Beograđani.”

“Ovih dana se borba za NAŠ GRAD dešava u Nišu i zato iz Beograda krećemo u petak 3. februara u 14h,” najavili su svoj dolazak u Niš.

Danas počinje i reprogram komunalnih dugova na 60 rata koje nudi JKP Objedinjena naplata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com