Sport

Uprkos mnogobrojnim problemima takmičari KBS “Naisus” do odličja u Sofiji

U sportskoj hali “Asiks arena” u Sofiji, proteklog vikenda održan je 1. Kondor KUP, kako u tehničkim disciplinama tako i u borbama. Takmičari “KBS Naisus”-a tom prilikom osvojili su 7 medalja – 4 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzanu.

Sportska hala “Asiks arena” u prestonici Bugarske ugostila je preko 450 takmičara iz 30 klubova (Bugarske, Kipra, Grčke, Moldavije, Makedonije i Srbije). U okviru pomenutog broja, našli su se i takmičari “KBS Naisus”-a, ali ovog puta u okviru drugih timova – Tima Beograd i TK Kondor 2000 iz Sofije.

Klub iz Sofije (TK Kondor 2000), inače organizator takmičenja, prihvatio je da u svojim redovima primi niškog takmičara Vuka Manića, dok je ostatak tima uvršten u Tim Beograda, jer KBS Naisus nije imao dovoljno finansijskih sredstava da obezbedi takmičenje pod svojim grbom.

Ipak, peh oko finansija nije bio jedini, pa su tako u poslednjem momentu i zdravstveni problemi takmičara doveli do određenih problema. Takođe, usled problema na granici, došlo je do kašnjenja pa bez obzira na objašnjenja i molbe, deo tima je nažalost diskvalifikovan. Upravo iz pomenutog, nastupila su samo dvojica takmičara, Stevan Ivković  koji je osvojio zlatnu i srebrnu medalju i Vuk Manić sa 3 zlatne, jednom srebrnom i bronzanom medaljom.

Iako razočaran nemogućnošću da nastupi ceo planirani tim, ipak sam zadovoljan postignutim uspehom. Stevan je imao mogućnost da se okiti i zlatnim odličjem u formama, ali je čekanje i nastup u kasnim poslepodnevnim časovima učinio svoje te je za samo 0,03 izgubio od protivnika iz Bugarske. Daleko uspešniji bio je mlađani Vuk, koji je u pet disciplina osvojio 5 medalja, iako su iste pripisane bugarskom klubu, zbog pomenutog finansijskog problema. Moram pomenuti i činjenicu da je moja malenkost dobila posebnu pozivnicu organizatora u nameri da se ojača sudijska delegacija, te se tom prilikom i Uroš Mitrović veoma dobro pokazao i kao delilac pravde.” rekao je glavni trener KBS Naisus Nebojša Anđelković.

Ono što očekuje niški KBS u narednom periodu jeste polaganje za učenička zvanja i priprema za Kamp na Vlasini (01.-08.avgust), za koji se veruje da će ponovo okupiti prijatelje kako iz Srbije, tako i iz Grčke, Makedonije, Bugarske, a ima najava i iz Republike Srpske i BiH.

Na pomenutom kampu, pored samih treninga vrhunskih stručnjaka, inovacija će biti i takmičenje – Vlasina KUP 2018, kao provera stečenih znanja sa kampa ali i uvertira za drugi deo takmičarske sezone.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com