DruštvoНекатегоризовано

Upozorenja o ponašanju na terasama pratila posetu ministra školi u Duvaništu

Ministar policije Nebojša Stefanović posetio je danas Osnovnu školu „Dušan Radović“ kako bi prisustvovao druženju prvaka i policijskih službenika u okviru predmeta Osnovi bezbednosti dece, a stanovnici tog dela grada su zbog posete bili uznemireni upozorenjima koje su tokom jučerašnjeg dana i večeri zaticali u ulazima zgrada.

Naime, u zgradama u neposrednoj blizini škole ostavljeni su natpisi kojima su gradjani upozoreni da ne izlaze na terase koje gledaju ka školi za vreme trajanja posete delegacije Vlade Srbije i da sa terasa sklone veš, suncobrane, tende i predmete poput cevi od usisivača i drški od metli.


Na jednom od takvih upozorenja koje je podeljeno i na društvenim mrežama rečeno je da gradjani “ne proviruju” kroz prozore ili terase dok traje poseta jer su u okolini postavljeni snajperisti koji motre na dogadjaj pa je moguće da dodje do “nesporazuma”.

U jednom od saopštenja se gradjani upozoravaju da za vreme trajanja posete delegacije Vlade Srbije na svojim terasama ne koriste optičke uredjaje za gledanje na daljinu i da ne obavljaju aktivnosti koji se mogu tumačiti kao potencijalna bezbednosna pretnja za članove delegacije i pripadnike službe koja obezbedjuje posetu.

U svim natpisima navedeno je da je obaveštenje o poseti delegacije i upozorenje za gradjane stiglo iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Ministar Stefanović je medjutim tokom boravka školi demantovao da iza upozorenja stoji policija.

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova

“Natpisa ima jedino ukoliko neko želi da zlonamerno tretira ovu posetu. To je deo nekog političkog folklora, mogu da pretpostavim iz koje kuhinje to može da dodje”, rekao je Stefanović.

On je rekao da novinari mogu da vide svaki krov, da nema snajperista niti nekog posebnog ozbezbedjenja.

“Potpuno normalno se odvija život. Insistiram da kad god dolazim da to bude vrlo diskretno, vrlo normalno. Nikada nemam ni zatvaranje ulice niti bilo šta slično”, izjavio je Stefanović.

Prema njegovim rečima, svaki put kada dolazi on ili drugi ljudi iz Vlade, posete su da bi se učinilo nešto dobro, da bi se donelo nešto dečici i da bi ih nešto naučili.

Stanovnici Duvaništa kazali su da je osim uznemirenja, poseta ministra školi donela i nešto dobro, a to je što su neposredno pre posete u blizini škole ofarbane zebre i trake na kolovozu koje su do juče bile potpuno izbledele.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com