Sport

Upoznavanje divlje prirode Suve planine kroz “Suva extreme challenge”

Na drugom po redu Suva Extreme Challenge MTB maratonu, koji će biti održan 2. septembra u Niškoj Banji, ljubitelji biciklizma imaće prilike da uživaju u nesvakidašnjim predelima i netaknutoj prirodi, naizmenično kroz listopadnu, četinarsku šumu i polja paprati.

Staza je duga 40 km i proteže se obroncima Suve planine, startuje i završava se u Niškoj Banji.

Učesnici će imati priliku da se okrepe ledenom izvorskom vodom vrhunskog kvaliteta nekoliko puta duž staze.

Nakon starta iz Niške Banje i asfaltiranog dela puta koji odvodi van naseljenih područja, od sela Radikina Bara kreće staza koja će odvesti takmičare do zone sela Koritnik. Očekuje ih vožnja kroz prirodni tunel od zelenila, zatim strmi uspon do tik ispod same stenovite gromade vrha Mosor, kada biciklisti prvi put savladavaju Suvu planinu i prelaze preko grebena kojim se ona pruža na drugu stranu, onu koja je većim delom dana u senci masivnih vrhova – Sokolovog kamena i Trema.

“Smena uzbrdica i nizbrdica, zemljana i kamenita podloga, mekani sloj mahovine i lišća, uska stazica sa serpentinama ostaviće sve bez daha. Najviši vrhovi Suve planine Mosor, Sokolov kamen i Trem ukazivaće se kao na dlanu.” kažu organizatori iz Biciklističkog kluba “Naissus 018”.

Ideja organizatora je da i ove godine maratonom u planinskom biciklizmu, koji će imati veći broj učesnika iz Srbije i regiona,  predstavi iskonski divlju prirodu Suve planine i njenih obronaka.

Foto: Miljan Ristić

Organizator ove manifestacije je Biciklistički klub “Naissus 018” uz pomoć Turističke organizacije Niš i Gradske opštine Niška Banja.

Više informacija mogu se pronaći na sajtu organizatora: www.naissus018.org

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com