Kultura

UPOZNAJTE Pekmeza iz serije “Senke nad Balkanom”

Milivoje Miša Stanimirović jedini je Nišlija koji će se pojaviti u seriji Dragana Bjelogrlića „Senke nad Balkanom“. Snimanje je počelo proletos u Barandi, a lik Nišlije Pekmeza koji tumači je, kaže, „razvojni“, i pojavljivaće se do kraja serijala. Za Niške Vesti Miša je govorio o sebi, radu na seriji i planovima za budućnost.

Miša, momak iz Niša

Milivoje Miša Stanimirović ima 26 godina, rođen je i odrastao u našem gradu, ovde je završio srednju Muzičku školu, a diplomirao glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu u klasi Mirjane Karanović.

„Mirjana Karanović mi je pomogla da sazrim prvenstveno kao osoba, kao neko ko je u Beograd došao nezreo. I, naravno, kao glumac, kroz kritiku. Kritikovala je moj niški akcenat i neke moje male lenjosti na fakultetu. Na trećoj i četvrtoj godini radio sam više i napredak je bio vidljiv. Najveću zahvalnost po pitanju glumačkog zanata dugujem Miri Karanović,“ kazao je Niškim Vestima.

Od diplomiranja, pre dve godine, čekao je svoju šansu i radio na sebi.TRECI SV. RAT

„Nebo nad Balkanom“ će biti hit

Do saradnje sa našim poznatim glumcem, rediteljom i producentom, Draganom Bjelogrlićem, došlo je slučajno. Otišao je na kasting za ulogu Pekmeza i bio primljen. Ujedno je i jedini niški glumac koji glumi u seriji „Senke nad Balaknom“.

Pekmez u „Senkama“ je poreklom Nišlija, švercer alkohola, simpatičan, snalažljiv tip koji prodaje lažnu rakiju. On je u krvnom srodstvu sa gazda Antom (Miša Samolov), vlasnikom kafane „Kod Nišliju“.

„U seriji igram Nišliju, pa pričam niškim akcentom. Oko akcenta me konsultuje i Miša Samolov “, kaže uz osmeh.MISA SCENA

Snimanja su bila duga i trajala po 12 ili 14 sati dnevno.

Na setu smo od 6 do 6, ili od 12 do 12, zavisi da li je dnevno ili noćno snimanje. Baš prvu scenu sam snimio sa Draganom Bjelogrlićem, što mi je bila i čast, jer sam sa idolom svog detinjstva stao pred kamere. Prelepo iskustvo, još sam pod utiskom“ dodaje.MISA I BJELA

„Senke“ će premijerno biti prikazane na Radio televiziji Srbije na jesen 2017. godine, a paralelno još u sedam ili osam država u regionu. Pre toga, na pilot epizodu moći će da vidi niška publika na 52. Filmskim susretima, nakon zvanične dodele glumačkih nagrada.

Glavni lik, Andru Tanasijevića- Taneta, ratnog vetrena i policijskog inspektora, tumači Dragan Bjelogrlić, Petra Karađorđevića Žarko Laušević, a u seriji se pojavljuju i glumci iz Makedonije i Bosne. Jedan deo snimaće se u Sankt Petersburgu, uz učešće ruskih glumaca. Prva sezona imaće jedanaest epizoda.

„„Senke nad Balkanom“ će biti hit, nešto što do sada nije viđeno. Ima mistike, elemenata trilera, politike, drame, humora„ objašnjava mladi glumac.

O slavi i planovima

Paralelno sa „Senkama nad Balkanom“, dobio je poziv da glumi Vojvodu Tankosića u dokumentarno – igranom filmu po scenariju Slaviše Pavlovića.

Sada mi se čini da je vredelo čekati dve godine i spremati se. Krenulo je… „kaže Miša uz smeh.

Za popularnost koja ga očekuje kada serija „Senke nad Balkanom“ počne da se emituje, kaže da je spreman.

„Očekujem da će ljudi polako početi da me prepoznaju. Radim svoj posao, a on nosi upravo to – prepoznatljivost i popularnost.“, zaključio je intervju Niškim Vestima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com