Društvo

UPIS U TOKU: Pčelica upisuje i predškolce

Predškolska ustanova „Pčelica“ spremna je za početak nove školske godine i u ovom roku smo primili 1180 mališana, a upisuju se i predškolci, kaže Svetlana Mitić, direktorka PU „Pčelica“.

„Zidovi vrtića su osveženi  novim bojama i likovama iz bajki ili lokovima koje deca vole. Ono što je potpuno drugačije to je da vrtići liče na bajkovite sredine u kojima odrastaju nove generacije dece“.

„Svi vrtići su  okrečeni i sređeni, a sređena su i dvorišta u okviru akcije „Vratimo dvorišta deci“. Posebno bih  istekla vrednoću vaspitača i njihovu kreativnost koja se  može viditi na fasadama vrtića koje su sve oslikane“, kaže Svetlana Mitić.

Ona dodaje da je u celodnevni boravak u niškim vrtićima primljeno sada 1180 mališana. Radi se o deci koja u vrtićima borave od 6,30 do 16 sati.

„U pripremnom predškolskom programu imaćemo oko 680 mališana i oni se  još uvek upisuju. Upis ove dece trajaće sve do početka nove školske godine i svi mališani koji se budu javili biće upisani“, kaže Svetlana Mitić i dodaje da pripremni predškolski program traje četiri sata.

U pripremnom predškolskom programu vaspitači rade po programu koje  propisuje Ministarstvo prosvete, a na taj način se deca pripremaju za polazak u prvi razred.

„Uče se veštinama koje će im biti potrebne za školu, a ono što je najvažnije uče kako da se ponašaju u društvu jer je socijalizacija ono što je najvažnije za polazak u školu“, dodaje Svetlana Mitić.

Mitić dodaje da se od 11.maja od kada su vrtići otvorili svoja vrata za niške mališane poštuju sve mere koje su propisane u vreme epidemije korana virusa.

“Izričiti smo u tome da te mere poštoju i zaposleni i roditelji koji dovode decu u vrtiće tako da smo uspeli da očuvamo zdravstveno stanje na zavidnom nivou jer nemamo ni jedno bolesno dete, nema osipanje dece, roditelji poštuju pravila, a nemamo ni bolasne  među zasposlenima i zadovoljni smo za sada“, istiće Mitić i dodaje da će sve propisane mere morati da se poštuju i od septembra kada počinje nova školska godina i važiće i za „nove“ roditelje i mališane koji sada dolaze prvi put u vrtić.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com