Hronika

Upaljena sveća izazvala požar u kome su u Rujniku stradali supružnici

Požar u kome su u subotu rano ujutru stradali Ignjat Nikolić (84) i njegova supruga Svetlana (74) u niškom selu Rujnik izazvala je upaljena sveće koju su supružnici koristili jer im je struja bila isključena zbog dugova.

Njihov sin Nebojša Nikolić kaže da su njegov brat i on pokušali da ih spasu, ali nisu uspeli.

„Živimo u istoj kući, ja i brat smo na spratu a otac i majka su boravili u prizemlju. Majka je bila vezana za postelju, otac joj je pomagao oko svega. Zadnjih mesec dana nisu imali struju, isključena im je zbog duga. Iz tog razloga smo im nabavili neonku na punjenje kako bi imali osvetljenje. Međutim, oni su više voleli da koriste sveću“, kaže Nebojša.

Foto: B. Lj.

On je kazao da pretpostavljaju da je otac upalio sveću kako bi supruzi dao medicinsku lopatu jer zbog zdravstvenog stanja nije mogla da ide u toalet.

„Verujem da je upalio sveću te da je nehotice oborio i usledila je katastrofa. Moj brat se probudio oko 4.20 sati ujutro da bi išao na posao i tada je ugledao plamen. Pozvao me je, uleteo sam u kuću nadajući se da ću ih spasiti, bacio sam u vatru nekoliko kofa vode, ali sam umalo i sam stradao. Kada je pukao ekran televizora jedva sam izbegao da budem posečen. Zvali smo vatrogasce, oni su ugasili požar ali moji roditelji su bili mtvi“, rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, Ignjat i Svetlana bili su u skladnom braku 55 godina.

„Zajedno su proveli tolike godine, zajedno su i otišli. Žao mi je što je u požaru sve izgorelo njihovo, sve fotografije, nemam nijednu ni za smrtovnicu. Velika je tragedija za našu porodicu“, kazao je Nebojša.

Policija je saopštila da uviđaj nije ukazao ni na kakve okolnosti koje bi ukazivale da je bračni par stradao usled krivičnog dela.

Bračni par stradao u požaru u Rujniku

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com